Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Šta je sve predstavljeno na #madebygoogle događaju? (VIDEO)

Šta je sve predstavljeno na #madebygoogle događaju? (VIDEO)

Evo šta je Google predstavio od uređaja na svom #madebygoogle događaju koji je održan 4. oktobra.

7 dana je prošlo od kako je Google održao konferenciju za koju smo svi, zahvaljujući glasinama, znali da će biti povod za predstavljanje prvih Google-ovih telefona. Ipak, Google je uspeoo da nas iznenadi i predstavi nekoliko novih uređaja kojim se nismo nadali.

Google Pixel i Pixel XL telefoni

 



Naravno, glavna tema su novi telefoni. Google je rešio da ugasi Nexus liniju i prestane sa “rentiranjem” svog brenda proizvođačima telefona. Ovaj put, Google izlazi sa novom Pixel linijom koju etiketira kao “apsolutno svojom”.

Još novina je to što su novi Pixel telefoni u svakom smislu “premium”. Dakle, za razliku od prošlogodišnjih Nexus modela, sada ne postoji povoljniji i skuplji Pixel telefoni, odnosno slabiji i moćniji. Sada su oba Pixel telefona veoma moćna ali i poprilično skupa.

Više o Pixel telefonima pročitajte na priloženom linku:

>> Google je po prvi put predstavio svoje telefone: Pixel i Pixel XL! Pišemo vam sve o njima! (VIDEO) <<

Google Home

Google je još na Google I/O konferenciji najavio da će lansirati Home uređaj. On je zamišljen tako da funkcioniše isključivo glasovnim komandama. To znači da bi korisnik morao svaku aktivnost da obavi izgovarajući komande. Zvuči previše komplikovano, zar ne? Istina je zapravo drugačija. Zahvaljujući novom digitalno asistentu, koji je takođe predstavljen na Google I/O konferenciji, komunikacija sa Google Home uređajem teče veoma fluidno.



Naravno, postoji mogućnost da Google Home ne bude baš toliko fluidan i precizan, ali svaka nepravilnost može biti efektivno rešena nekom od daljih nadogradnja. Uglavnom, ono što smo do sada videli itekako je ostavilo impresivan utisak na nas. Ako se sećate onih asistenta u svemirskim brodovima u raznim filmovima, onda možete zamisliti šta Google Home sve može učiniti. Da reproduktuje muziku na TV, da uključi ili isključi svetlo u vašoj sobi, da prebaci sliku sa telefona na TV, da vam da odgovor na brojna vaša pitanja i još mnogo, mnogo toga.

Više o Google Home uređaju pročitajte na priloženom linku:

>> Google Home je postao dostupan za kupovinu! Evo novih informacija u njegovim mogućnostima! (VIDEO) <<

Google WiFi

Google smatra da današnji ruteri ne treba da imaju što više i moćnije antene. Prema Google-u, današnji ruteri treba da budu pametniji budući da su svi današnji uređaji, manje, više, pametni.



Shodno tom filozofijom Google je kreirao novi ruter koji je jednostavno nazvao “Google WiFi”. On je mali, kompaktan i veoma lepog, suptilnog dizajna. Njegova najveća prednost je to što “pametno” komunicira sa drugim WiFi ruterima i tako širi internet po celom objektu. Na ovaj način se izbegava gubljenje internet konecije pri kretanju po objektu i van domašaja jednog od više rutera.

Pametnim povezivanjem više Google WiFi rutera se može pokriti ceo stan dok uređaj neće ni u jednom momentu neće biti bez interneta pri prebacivanju sa jednog na drugi ruter.



Više o Google WiFi ruteru možete pročitati na priloženom linku:

>> Google predstavio svoj novi ruter: Google WiFi! (VIDEO) <<

Chromecast Ultra

Budući da su prethodne dve generacija Chromecast uređaja doživele ogroman uspeh, Google je rešio da nastavi tim putem i predstavi novi Chromecast, samo ovaj put malo drugačiji.

Istina, iako je novi Chromecast Ultra zadržao onaj dizajn hokejaškog paka, on je dobio neke sasvim nove mogućnosti. Jedna od značajnijih je internet port u okviru napojnog kabla, 4K emitovanje i HDR. Naravno postoje i neke novine u smislu digitalnog sadržaja ali o tome i nešto više o samom Chromecast Ultra uređaju pročitajte na priloženom lilnku:

>> Google je predstavio novi Chromecast Ultra! (VIDEO) <<

Google Daydream View

U poslednjih par godina virtuelna realnost je našla način da se zavuče u domove svih nas tj. da dobije svoju komercijalnu crtu. To je najvećim delom postignuto zahvaljujući mobilnoj industriji, odnosno pametnim telefonima.

Velike kompanije kao što su HTC, Facebook i ostali su već uveliko počele da se upliću u tu VR industriju predstavljajuću neke svoje VR uređaje. Google je uvideo da je to budućnost i rešio da se i on uplete. Prvo su predstavili svoj koncept VR platforme koju su nazvali Daydream a koja je u suštini zasnovana na bazi Android-a. Sledeća vaza je ugledala svetlost dana upravo na #madebygoogle događaju gde su predstavljeni prvi Daydream Ready uređaji i Google Daydream View koji predstavlja “naočare” za virtuelnu realnost.

Više o Google Daydream View možete pročitati na priloženom linku:

>> Google Daydream View su "Android naočare” za virtuelnu realnost! (VIDEO) <<

Snimak celog događaja možete pogledati na priloženom video snimku: