Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sutra se podiže “YouTube Gameing” servis za sve gejmere koji nisu hteli Twitch!

Sutra se podiže “YouTube Gameing” servis za sve gejmere koji nisu hteli Twitch!

Da li sa nestrpljenjem isčekujete novi YouTube Gameing ili ste više za Twitch? Čini nam se da će Google uspeti da preotme veliki broj gejmera!

Pre par meseci, YouTube je najavio da će se umešati u gejming scenu na velika vrata sa svojim nezavisnim video sajtom koji bi mogao da bude glavni konkurent Twitch-u. Servis, koji će se zvati “YouTube Gameing”, je trebao biti predstavljen u toku leta, a ispostavilo se da je to sutra! Servis će biti pušten putem web-a ali uz podršku za Android iOS platformu sa adekvatnom aplikacijom.

YouTube je ozbiljno zagrizao za gejming već neko vreme gde je prošle godine pokušao da preuzme Twitch ali nije uspeo. Već od tada kompanija je rešila da kreira sopstveni servis koji će raditi odvojeno od YouTube-a pružajući svim korisnicima prenos gameplay-a uživo. Sa druge strane kompanija se lepo pripremala za pokretanje novog servisa time što je eksperimentisala na YouTube-u pokrenuvši u maju novu funkciju uživo prenosa videa koji ima 60 fps.

Za početak, novi YouTube Gameing servis će biti dostupan samo za S.A.D. i V.B. Ukoliko želite da bacite pogled već sada na web verziju pogledajte OVDE, a za iOS i Android aplikacije morate malo da sačekate. Pratite nas i mi ćemo vas obavestiti o tome.