Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Team OpenKirin je napravio Android 8 Oreo za Huawei P8 Lite!

Team OpenKirin je napravio Android 8 Oreo za Huawei P8 Lite!

Huawei P8 Lite nije zaboravljen! Programeri iz Team OpenKirin-a su razvili Android 8 Oreo Custom ROM za legendarni Huawei P8 Lite i "kockaju" ga za svakodnevnu upotrebu! 

Android 8 Oreo je polako počeo da stiže kao nadogradnja na određen broj uređaja. Međutim, taj broj je jako nizak. Zvanične nadogradnje su generalno uvek išle sporo, a one nezvanične tj. custom ROM-ovi su se uvek pojavljivali veoma ranije. 

 



Zahvaljujući sjajnoj skupini programera, novi, nezvanični Android 8 Oreo je postao dostupan za Huawei P8 Lite model. Iza tog Custom ROM-a stoji dobro poznati Team OpenKirin.

Doduše, sam ROM nije perfektan. Postoji nekoliko grešaka koje dovode do toga da neke stvari ne funkcionišu normalno. Primera radi, Bluetooth, NFC, žiroskop i kompas ne rade baš najbolje.

Ono što je bitno je da programeri rade na rešavanju svih tih grešaka što daje nadu da će Huawei P8 Lite u nekom doglednom vremenu dobiti potpuno funkcionalnu nadogradnju na najnoviju verziju Android-a.

U slučaju da želite da pratite razvoj ovog Custom ROM-a, pristupite ovom LINKU. Tu svakodnevno možete pratiti kako napreduje rešavanje problema i ispravljanje grešaka. U jednom momentu će verovatno ROM postati stabilan i spreman za svakodnevno korišćenje te nije na odmet registrovati se na sam forum.