Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Upravo su lansirani novi Apple Watch 7 satovi! Evo šta je novo!

Upravo su lansirani novi Apple Watch 7 satovi! Evo šta je novo!

Apple je danas uz svoje nove iPhone 13 i iPhone 13 Mini telefone lansirao i novu linju pametnih satova “Apple Watch Series 7”. Evo šta se razlikuje kod Apple Watch 7 satova u odnosu na Apple Watch 6 satove.

Nakon dužeg vremena, novi Apple Watch 7 satovi dobijaju nešto drugačiji dizajn. Prethodni Apple Watch satovi su uglavnom dolazili sa prilično široko zaobljenim ivicama, kako kod stakla tako i kod kućišta.

 To se promenilo pa tako sada Apple Watch 7 satovi dolaze sa nešto naglašenijim ivicama. Doduše, nije to sada drastično promenjeno te novi Apple Watch 7 satovi ne dolaze u kockastom kućištu, ali promena je vrlo uočljiva.

>> Stigli novi iPhone 13 Mini i iPhone 13 telefoni! Evo šta je novo! <<

Naime, prednje staklo koje prekriva ekran više nije široko zaobljeno, već je ravno, sa blagim zaobljenje na krajevima. Takođe, novi Apple Watch 7 satovi dolaze sa 20% većim ekranom i 40% manjim praznim prostorom oko ekrana (eng. bezel). 

Izdržljivost sata je takođe, prema tvrdnjama Apple-a, unapređna. Apple Watch 7 satovi imaju prednje staklo koje se ne može polomiti i dolazi sa “IP6X” sertifikatom koji garantuje otpornost na prašinu. Takođe, tu je i WR50 sertifikat koji govori koliko je sat otporan na vodu tj. na pritisak u vodi.Što se tiče unapređenja i promena vezano za praćenje zdravlja i kondicije, Apple Watch 7 satovi dolaze uobičajenim setom senzora. Dakle, dostupno je:

- EKG praćenje

- praćenje kiseonika u krvi

- praćenje sna- automatsko otkrivanje treninga

Apple radi na tome da njihova Fitness+ aplikacija proširi listu zemalja i marketa na kojim će biti dostupna za korišćenje. Glasine koje su govorile da će Apple Watch 7 dobiti mogućnost merenja krvnog pritiska su ostale samo glasine jer o tome Apple nije govorio.Baterija Apple Watch 7 satova bi trebalo da obezbedi oko 18 sati korišćenja nakon poslednjeg punjenja. Takođe, Apple tvrdi da će novi Apple Watch 7 satovi moći da se napune za 33% brže nego Apple Watch 6 satovi.

Pošto Apple sve u procentima prestavlja, vi kupite Apple Watch 6, izmerite koliko vremena mu treba da se napuni i onda napravite matematiku koliko zapravo Apple Watch 7 satovima treba da se napune. Složićete se sa nama da Apple sa ovim procentima želi da dramatizuje promene?

Neke druge bitne informacije vezano za Apple Watch 7 satove su da će oni imati GPS, UWB podršku, Bluetooth, Dual-Band WiFi i podršku za bežično punjenje. Apple Watch 7 satove će pokretati WatchOS8 direktno iz kutije.

Novi Apple Watch 7 satovi će koštati $400 i biće dostupni za kupovinu krajem jezeni. Dolaziće u različitim završnicama, počevši od takozvanih “midnight, starlight, zelene, plave, crvene, zlatne, grafitne pa sve do boje ne rđajućeg čelika.