Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Uskoro ćemo imati telefone sa čitačima otiska prstiju koji neće biti vidljivi!

Uskoro ćemo imati telefone sa čitačima otiska prstiju koji neće biti vidljivi!

Novi LG čitači otiska prstiju će biti smešteni ispod ekrana!

Čitači otiska prstiju su postali toliko često kod telefona srednje i više klase da se više i ne postavlja pitanje da li noviji modeli dolaze sa jednim ili ne. Jedino pitanje koje se nameće proizvođačima je “gde da postavimo čitač otiska prstiju?”

 



Do sada smo imali smo prilike da vidimo razne ideje pa tako pojedini telefoni ovaj čitač imaju u sklopu tastera za početni ekran, na poleđini telefona ili umesto tastera za početni ekran. LG sa druge strane uveliko radi na tome da čitač otiska prstiju smesti ispod ekrana, tačnije ispod stakla koje prekriva prednji ekran i celi prednji deo telefona.

LG kompanija je objavila kako uspela da razvije nove čitače otiska prstiju koji su veličine svega 0.03 milimetra! Ovo će dizajnerima omogućiti da kreiraju nove modele telefona koji neće morati da imaju predodređen taster ili panel za čitač otiska prstiju, već će moći da ga smeste ispod stakla koje prekriva ekran.

Kako LG navodi, ovi čitači se mogu porediti sa kapacitativnim, navigacionim tasterima koji se koriste kod današnjih pametnih telefona i tableta, a koji su inače smešteni upravo ispod stakla. Ovo rešenje će dovesti do izrade kvalitetnijih telefona, kao do izrade telefona koji će biti otporniji na vodu i prašinu nego inače. U suštini, bolji i lepši dizajn telefona je ono što će ovi čitači najviše pružiti, pored osnovne namene, naravno.

LG još nije najavio kada će se ovi senzori pojaviti na njihovim telefonima, međutim jedan njihov predstavnik je za “Korea Times” rekao da će se LG potruditi da ih komercijalizuje narednih godinu dana.