Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Uskoro novi i bolji Google Chromecast uređaj!

Uskoro novi i bolji Google Chromecast uređaj!

Krajnje je vreme da dobijemo novi Google Chromecast uređaj, a to će se uskoro i dogoditi.

Google-ov Chromecast predstavljen je kao revolucionarni uređaj koji vam omogućuje deljenje multimedije sa telefona, tableta ili laptopa na televizor po pristupačnoj ceni od samo 35 USD. Tokom današnjeg velikog događaja u San Francisku, Google je otkrio da su Chromecast učinili još boljim sa 4K podrškom, a novi dodatak Chromecast porodici nazvan je "Chromecast Ultra".

 



Pored toga, Chromecast Ultra takođe podržava HDR i Dolbi Vision, 1,8 puta je brži od ostalih Chromecast-ova i podržava ethernet vezu za još brži i kvalitetniji striming.

Opcija za 4K ima smisla s obzirom da popularne platforme za striming poput Netfliksa i Google-og YouTube-a usluge nude 4K striming, tako da ukoliko Vaš televizor podržava 4K rezoluciju, onda bi Chromecast Ultra mogao biti dobar dodatak u vašoj kući.

Povećani kvalitet video zapisa ipak nije besplatan; Chromecast Ultra košta će 65 USD, a biće dostupan od novembra. Uprkos poskupljenju, najnoviji Chromecast dodatak je i dalje prilično pristupačan u odnosu na konkurenciju dok će i stariji Chromecast (standardni i audio)  i dalje biti na raspolaganju.