Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

WWDC 2015 konferencija je prozor u budućnost koju nam Apple oblikuje. Evo šta je tu sve predstavljeno!

WWDC 2015 konferencija je prozor u budućnost koju nam Apple oblikuje. Evo šta je tu sve predstavljeno!

Evo šta je sve Apple pripremio za nas, kada će nam to biti dostupno i kako će uticati na naše živote! 

Apple i Google su definitivno dve najveće i najuticajnije kompanije u svetu pametnih telefona. No, svako ko prati njihov rad, svestan je da te kompanije praktično oblikuju našu budućnost u mnogim aspektima života. Te kompanije se ne bave samo pametnim telefonima i tablet računarima, kao što tako na prvi pogled deluje. Oni su svoje “prste” zarili mnogo dublje nego što mi uviđamo. Google je na svojoj Google I/O 2015 konferenciji predstavio mnoštvo noviteta koji će nam promeniti živote. Međutim i Apple je održao WWDC 2015 konferenciju gde su takođe predstavljeni noviteti koji će uticati na naše dalje živote.

Evo kako Apple planira da oblikuje budućnost:



OS X 10.11: El Capitan

Craig, mlađi potpredsednik odseka za razvijanja softvera, je naveo da preko 55% aktivnih Mac korisnika je na Yosemite-u. Takođe, spomenuo je da će se nova verzija OS X 10.11 zvati “El Capitan”.

EL capitan OS X

Nove funkcije, novog OS X-a podrazumevaju mnoštvo gestura mišem, novitete oko Safari internet pregledača i slično. “Spotlight” je postao znatno bogatiji nekim naprednijim funkcijama pa tako na novom OS X-u možete pretraživati datoteku po sadržaju, datumu kreiranja, izgledu itd. El Capitan verzija će sadržati opciju koja će svim korisnicima omogućiti da sve svoje prozore poređaju jedno pored drugog kako bi se multitasking podigao na viši nivo.

Moramo da spomenemo da je El Capitan dobio “Metal 3D” grafički SDK zarad unapređenja gejminga ili korišćenje aplikacija na desktopu. Apple je najavio da bi ovo trebalo da ubrza startovanje aplikacija za 1,4 puta i omogućiti prelaz između aplikacija dva puta brže.

iOS 9

Možda i najbitnije predstavljanje na WWDC 2015 konferenciji je bio iOS9. Slobodno vam možemo reći da je novi iOS 9 načinio Android korisnike ljubomornim po prvi put do sada gde je Google sigurno naneo glavobolju. Moramo priznati da je Apple konačno napravio ekskluzivu i gde je novom iOS 9 operativnom sistemu udahnuo neke stvarno korisne i zanimljive funkcije. Nešto više o svemu tome imate na priloženom linku:



>> Predstavljen je novi iOS9: najinteligentniji i najbolje urađeni iOS do sada! (VIDEO) <<

Apple Pay

Jennifer Bailey je najavila da će novi Apple Pay servis zameniti nekadašnji “Passbook” i da će omogućiti svima da vrlo lako kupuju pomoću iPhone uređaja. Prema onome što je navedeno, prvo će se u Velikoj Britaniji sve prilagoditi za ovaj servis. Svako ko bude koristio Apple Pay moći će da ga koriste za plaćanje karta za bilo koji javni prevoz. Naravno, biće mnoštvo sličnih usluga koje će korisnici putem Apple Pay servisa moći da plaćaju.

WhatchOS 2

Pre nego što krenemo da pričamo o novom Apple WhatchOS-u prenećemo vam to da je Apple objavio kako je Apple Store imao preko 100 milljardi preuzimanja od čega su programeri zaradili oko 30 milijardi dolara.

apple watchos2

Što se tiče WhatchOS-a, očekuju nas neke nove teme (eng. watch face) kao što su “photo album”. Takođe programeri će moći da naprave aplikaciju koja će korisnicima omogućiti da sami biraju temu sata.



Takođe, novi WatchOS 2 podrazumeva neke promene “ispod haube” koje će korisnicima omogućiti korišćenje mnoštvo dodatnih funkcija.

Apple Music

Sve je počelo sa glasinama kako će Apple kupiti “Beat Music” još pre godinu dana. Nakon svih tih glasina, samo je bilo pitanje vremena šta će Apple uraditi, jasno je bilo da se nešto vezano za muziku sprema. Sve do WWDC2015 konferencije se nagađalo šta će to tačno biti, a u poslednje vreme se potenciralo to da će Apple predstaviti muzički striming servis koji će parirati Google Play Music i Spotify servisima.

Sada, nakon WWDC2015 konferencije koja je održana u San Francisku, sve je zvanično: kompanija Apple je predstavila svoj novi muzički striming servis, prosto nazvan “Apple Music”. Apple Music servis će biti lansiran 30. juna za iOS, OS X i Windows uređaje uz pretplatu od 9.99$ nakon tri meseca probnog perioda. Nešto više o ovom servisu pročitajte na priloženom linku:

>> Šta je novi Apple Music servis!? <<