Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Znate li ko je treći proizvođač telefona na svetu? Ne, nije ni Sony, ni Huawei, ni LG... Evo ko je!

Znate li ko je treći proizvođač telefona na svetu? Ne, nije ni Sony, ni Huawei, ni LG... Evo ko je!

Kompanija sa kineskog tla polako preuzima tržište gigantskim kompanijama kao što su Apple i Samsung.

Nedugo od preuzimanja trona na kineskom tržištu kao prvi i najveći proizvođač pametnih telefona, Xiaomi je postala kompanija koja je treća u svetu po proizvodnji telefona posle Apple i Samsung korporacija kako navode iz IHS iSuppli.

 



Kompanija Xiaomi je prodala 19 miliona jedinica u trećem kvartalu ove godine, od kojih je većina telefona prodato u matičnoj Kini. U drugom kvartalu godine kompanija je uspela da proda 15.1 miliona jedinica od kojih je 14.6 miliona prodato u Kini, prema navodima Strategy Analytics. Ovo pokazuje da je njihov rast prodaje čak 26%, što poprilično visoko! Njihov rival, Huawei je uspeo na se podigne na treće mesto u Kini prodajom 16.8 miliona jedinica u trećem kvartalu godine. Gledajući prodaju kompanije Xiaomi ove i prethodne godine, može se utvrditi koliki je iznenadan njihov rast i dolazak na sam vrh.

>> Xiaomi modeli pametnih telefona i tablet uređaja <<

Nedavno, Xiaomi je počeo da širi svoje apetite i počeo da učestvuje na tržištima i van Kine prodavajući svoje pametne telefone u Singapuru, Hon Kongu i Indiju takođe. Hugo Barra iz Xiaomi je najavio da je kompanija počela da proširuje svoje baze po celom svetu kako bi bolje i lakše došli do korisnika van Kine.

Shodno tome oni su se krajem maja ove godine zvanično predstavili i našem tržišti, kao i regionu. U saradnji sa Tehnomanijom su napravili događaj kojem smo i mi prisustvovali. Nešto više o tome pogledajte na priloženom linku:

>> Xiaomi je upravo i zvanično stigao kod nas! Da li znate šta to znači? <<



Sve u svemu kompanija je jako uspešna kako u svojoj domovini tako i na Azijskom tržištu što govori da ćemo je uskoro upoznati i mi u evropi. Prema dosadašnjem znanju koju posedujemo u njihovim pametnim pelefonima, pozdano Vam govorimo da će Xiaomi biti pravi hit kada se pojavi kod nas!