Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xiaomi je predstavio dva nova telefona, Mi Note i Mi Note Pro. (VIDEO)

Xiaomi je predstavio dva nova telefona, Mi Note i Mi Note Pro. (VIDEO)

Ako verujete našoj proceni, Xiaomi je predstavio dva nova telefona koji su za sada najbolji na svetu!

Ako se sećate kako se Samsung pomoću Galaxy linije domogao vrha i postao Gigant, onda sigurno uviđate neverovatno brz i siguran napredak kompanije Xiaomi. Oni su 2014 godinu završili veoma uspešno, a 2015 godinu su započeli fenomenalno. Upravo su nas ostavili bez daha predstavivši nam dva, slobodno možemo reći fableta, Mi Note i Mi Note Pro.

 



Iskreno, niko se neće oduševiti nekom vrhunskom uređaju koji za sobom vuče sidro teško preko 700 dolara, ali će se svi oduševiti Xiaomi-ovim vrhunskim Mi Note i Mi Note Pro telefonima sa poprilično niskom cenom. Bez sumnje možemo reći da Xiaomi nastavlja strategiju koja im je obezbedila trenutnu poziciju, a to je proizvodnja i prodaja telefona visoke klase po ceni srednje.

Kao što smo spomenuli, Xiaomi je predstavio dva modela koji su veoma slični, imajući mnogo toga zajedničkog. Srećom, oni dele ono najzanimljivije. Kao što rekosmo u pitanju su fableti sa ekranom dijagonale 5.7 inča. Međutim oni nemaju tek obični ekran, njihov je prekriven 2.5D staklom, kako ih većina naziva. To nije sve, zadnje staklo telefona je čak 3D! Ako ne znate šta je 2.5D i 3D staklo, pogledajte sliku i sve će vam biti jasno.

Cilj je da ova stakla korisnicima pruže što ugodnije korišćenje telefona, obzirom da je fablet u pitanju.

Pored ekrana koji je dobio tretman najkvalitetnije izrade nalazi se i audio sistem! U poslednje vreme skoro svaka ozbiljna kompanija posvećuje posebnu pažnju audio sistemu. Xiaomi ni to nije propustio dodelivši svojim novim uređajima HiFi audio sistem koji reproduktuje zvukove bolje od pojedinih računara. Kako zvanična specifikacija govori u pitanju je 24 bitni, 192 kHz audio podržan popularnim ESS ES9018 DAC dekoderom. Znajući da kvalitet ovakvog audio zapisa može zauzeti dosta slobodnog prostora, Xiaomi je na Mi Note i Mi Note Pro telefonima dodelio 64 GB interne memorije. Ipak postojaće verzija Mi Note-a sa 16 GB interne memorije.



I ako se očekivalo da će ovi telefoni imati Sony-eve kamerice od 20 MPx poput onih sa Xperia vodećih modela, na novim Xiaomi telefonima se nalaze kamerice od 13 MPx koje su takođe Sony-eve. Plus, ove kamerice imaju optički stabilizator slike koji je itekako poželjan. Pored ove odlične kamerice nalazi se Philips blic sa dva tona koji obećava vrhunske slike bez nedostatka prirodnih boja pri fotografisanju noću. Nezaboravimo selfi kamericu od 4 MPx sa iznenađujućim senzorima od dva mikron piksela, ova postavka je praktično ista kao na HTC One M7 telefonu koji koristi kamericu sa ultra pikselima.

Ove karakteristike koje smo do sada navodili su, ponavljamo, zajedničke Mi Note i Mi Note Pro telefonima. Sada ćemo govoriti o ostalim komponentama koje im nisu zajedničke.

Mi Note

Mi Note ima četvorojezgrani Qualcomm Snapdragon 801 procesor takta 2.5 podržan sa 3 GB RAM-a. Ekran dijagonale 5.7 inča ima rezoluciju 1920x1080 piksela. Verzija od 16 GB će koštati 371$, a verzija od 64 će koštati 452$.



Mi Note Pro

Kod ovog modela se situacija zahuktava. Dakle tu je 64 bitni osmojezgrani Qualcomm Snapdragon 810 procesor uz podršku neverovatnih 4 GB RAM-a. Poslednje ali jako bitno je i 2K rezolucija koje ekran Mi Note Pro ima. Nadajmo se da će baterija od 3000 mAh biti dovoljna. Cena Mi Note Pro telefona bi trebalo biti oko 532 dolara što je malo ispod cene svih vodećih modela iz 2014 godine, međutim uzimajući u obzir karakteristike Mi Note Pro telefona koje su u svakom pogledu nadjačale sve ostale telefone i zadale im domaći zadatak, cena je povoljna! Od 27. Janura Mi Note će biti dostupan u Kini, a Mi Note Pro neće biti dostupan pre Marta. Videvši ove karakteristike, mnogi se pitaju da li će ovi telefoni biti dostupni ostatku sveta ali za sada je to nepoznato.

I na kraju ćemo vam samo kratko navesti nekoliko zanimljivosti vezane za ove uređaje. Ne znamo da li ste znali da ovi telefoni imaju 2D staklo s´ preda i 3D staklo pozadi. Uprkos svim nepogodama, Mi Note Pro je izuzetno tanak i to svega 6.95 mm. I ako je tanak i ima cenu nižu od mnogih vodećih modela ispod “haube” Mi Note Pro nalazi se jedan od najmoćnijih 64X procesora Snapdragon 810. Zatim, 3 GB RAM-a koji ima Mi Note i 4 GB RAM-a koji ima Mi Note Pro je uveliko vredno pomena. I za kraj rećićemo samo da su upitanju DualSim telefoni što nas dodatno ohrabruje da kažemo da je ovo naš telefon iz snova!



Nadamo se da smo uspeli da vam približimo to koliko je ovaj telefon dobar i jeftin. Budite uz nas, pratite nas i saznajte da li će se ovaj telefon uskoro naći na policama naših prodavnica.