Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

5 konceptnih telefona koji zaslužuju da budu glavni uređaji!

5 konceptnih telefona koji zaslužuju da budu glavni uređaji!

Pogledajte kojih to 5 konceptnih telefona, po našem mišljenju, zaslužuju da uđu serijsku proizvodnju i postanu vodeći glavni uređaji svojih kompanija.

Taman kad ste pomislili da pametni telefoni neće doživeti preuređenje dizajna i da nastaviti  sa dosadašnjim oblikom, proizvođači izbacuju sveže koncepte nikada pre viđenih elemenata dizajna. Pre samo nekoliko godina ideja o preklopnim telefonima osećala se vrlo nerealno, ali evo nas u 2021. godini sa mnogo preklopnih telefona dostupnih za komercijalnu upotrebu.

 



Slično tome, bilo je mnogo novih ideja za pametne telefone o kojima se pričalo, dok su pojedini proizvođači već predstavili ove koncepte. Iako je u planu mnogo novih telefona, naveli smo pet najboljih konceptnih pametnih telefona koji bi mogli da se nađu u slobodnoj prodaji.

Концепт Ксиаоми без порта или дугмади

Koncept Xiaomi telefona bez porta ili dugmadi 

Xiaomi je nedavno predstavio konceptni pametni telefon sa četvorostrukim zakrivljenim displejem, bez bilo kog porta ili dugmeta. Prema renderima, nema vidljivog ureza, a otvor za kameru takođe je nestao, što upućuje na postavljanje prednje kamere ispod ekrana. 

Ekran pametnog telefona pruža se preko sve četiri ivice, što ga čini jedinstvenim uređajem. I ranije smo videli slične koncepte kod Huawei-a i Vivo-a. Sa zadnje strane poseduje kameru sličnu Mi 10T, ali su prednja i bočna strana zakrivljena. Tasteri za napajanje i jačine zvuka biće ugrađeni u sam ekran. Možda zvuči malo futuristički, ali telefon će zahtevati posebnu negu; ne biste želeli da ga slučajno ispustite i vidite kako se raspada. Ipak, nemojte se previše uzbuđivati jer je ovaj telefon još uvek daleko od stvarnosti.   

ЛГ покретни телефон

LG Rollable Phone (telefon na izvlačenje)

LG je na CES 2021 predstavio svoj pametni pametni telefon koji se može izvlačiti. Kompanija ovaj ekran naziva „jedinstvenim promenljivim ekranom“ koji uređaj pretvara iz telefona u mali tablet. Mehanizam ekrana mu omogućava da se uvlači i izvlači, ali nije jasno koji se ekran koristi za LG Rollable Phone. Kompanija je uređaj predstavila kroz dva video snimka, što znači da još uvek nema prototipa. LG je već pokušao mehanizam koji može da se izvlači na svojim televizorima, ali tek treba da stigne na pametne telefone. LG Wing došao je sa dizajnom rotirajućeg ekrana.



Хуавеи склопиви Мате Кс2

Sklopivi Huawei Mate X2

O ovom pametnom telefonu se već dugo priča. Nekoliko curenja ukazalo je na dizajn sličan Galaxy Fold-u umesto na Mate X. To znači da se kompanija opredeljuje za unutrašnji sklopivi dizajn, a ne za prethodni mehanizam za sklapanje spolja. Pored toga, telefon će imati urez u obliku tablete za smeštaj dvostrukih selfi kamera. Druga curenja sugerišu da će pametni telefon imati procesor serije Kirin 9000 i postojaće dva različita ekrana, za razliku od prethodne iteracije. Bilo je spekulacija da će sočiva za kameru isporučivati Sunny Optical i O-film tech. Ovaj poslednji takođe pregovara sa Appleom o isporuci sočiva za svoje iPad uređaje. 

Oppo Reno With Double Sided Pop Up Camera

Oppo Reno sa dvostranom kamerom na izvlačenje

Oppo je kompanija koja predvodi u inovacijama. Kompanija je prva predstavila telefon na rolanje, brzo punjenje od 65 W i još nekoliko inovacija. Sada Oppo vraća iskačuće kamere. Tako bar sugeriše najnovije curenje podataka iz LetsGoDigital-a.



Iako je trend iskačućih kamera može prošao, postoji šansa da Oppo doda nešto novo da to učini jedinstvenim. Pretpostavlja se da Oppo radi na kameri sa ogledalom. Oppo se takođe prijavio za patent „Modul za fotografisanje, sklop instalacionog pogona i mobilni terminal“. 

Nova tehnologija fotoaparata doneće nove funkcije za fotografije, za razliku od prethodnih projekata. Prema prikazima, kompanija je razvila sistem iskačućih kamera koji se sastoji od dva senzora i dva ogledala za odbijanje putanje svetlosti, oblika prizme. 

iPhone 12s Pro With Under Display TouchID

iPhone 12s Pro sa TouchID-om ispod ekrana

Kako možemo da propustimo iPhone kada govorimo o inovativnim konceptima. LetsGoDigital je došao sa novim setom rendera koji predstavljaju dizajn iPhone 12s Pro. Navodi se da se Apple vraća tehnologiji TouchID, ali ovog puta sa senzorom ispod ekrana. 



Uređaj bi trebao da ima 6,1-inčni OLED ekran sa brzinom osvežavanja od 120Hz. Kamera bi trebala biti nadogradnja u odnosu na iPhone 12 kamere. Konačno bismo mogli da vidimo periskopsku kameru ili možda 5X optički zum na predstojećem uređaju. Pored toga, Wi-Fi 6 standard će se najverovatnije pojaviti uz nadograđenu bateriju većeg kapaciteta.

Apple će sigurno nadograditi svoju MagSafe dodatnu opremu sa mogućnostima brzog punjenja. Render prikazuje uređaj bez Lightning porta, što se možda neće svideti većini Apple korisnika. Ovo će takođe pomoći Apple-u da se reši propisa EU koji se odnose na USB-C portove. Ali da li je kompanija dovoljno smela da povuče ovaj potez, ostaje da se vidi.