Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

5 razloga zašto Apple mrzi Android

5 razloga zašto Apple mrzi Android

Apple ima neke jako bizarne razloge za svoju ljubomoru. Salžete li se sa nama?

Apple i Google su veliki neprijatelji, sve zbog svojih konkurentnih operativnih sistema iOS i Android. Uprkos njihovim sličnostima, Android i IOS imaju veoma različite principe rada što im daje gomilu razloga da preziru jedni druge. Evo pet zanimljivih razloga zašto Apple mrzi Android.

 



>> Cimeri su izboli jedno drugog tokom rasprave o tome da li je Android bolji od iOS platforme! <<

Android je open source OS tj. besplatan za sve

Open source priroda Android-a je doprinela da on bude promenjen, razblažen, ulepšan i usvojen u mnogo različitim formama. Postoje posebne verzije Android-a koje se svakodnevno pojavljuju svuda po svetu. Dok Google ne profitira direktno od tih novonastalih i preuređenih Android-a, ova kompanija ipak žeti mnogobrojne benefite širenja Android-a.

>> Šta je Open Source uopšte tj. Open Source aplikacija ili operativni sistem! <<

Sa druge strane Apple je zatvorene prirode. Oni vole da svoj dragoceni izvorni kod iOS  platforme drže na sigurnom mestu. Daleko od očiju konkurenata. Suština je u tome što Apple kompaniji zatvoreni izvorni kod čuva i održava auru ekskluzivnosti. Stoga, Apple bez sumnje na Android-ov otvoreni kod i njegov potencijal gleda kao prljavi i podmukli način pridobijanja korisnika. Dakle, Apple mrzi Android zbog njegove dostupnosti i transparentnosti.

>> Šokantno! Android robotić urinira na Apple logo u Google mapama! <<



>> Šta Android 5 LolliPop ima, što iOS 8 nema! <<

Android ima ogromnu, “prljaviju” prodavnicu aplikacija

Google Play prodavnica je daleko otvorenije mesto nego Apple-ova drevna prodavnica aplikacija. Jednostavno je nemoguće uporediti ove dve digitalne prodavnice. To bi bilo kao kada bi ste upoređivali “šarenu” pijacu gde postoji sve i svašta sa raznoraznom ponudom i recimo “Ušće” šoping centar gde se samo mogu naći prestižni lokali čija je ponuda skupa.

>> Sada možete da rezervišete aplikaciju na Google Play prodavnici pre lansiranja iste! <<

Kod Apple-a je svaki segment poslovanja okrenut isključivo prema profitu, sa veoma niskim procentom promotivnog duga. Google Play prodavnica recimo nudi širok dijapazon apliakacija, kako one baš jednostavno i gotovo nekorisne i tako i one visokog kvaliteta, sve to po znatno prihvatljivijim cenama. Google želi da postigne veći broj preuzimanja i koncentraciju aktivnih korisnika na Google Play prodavnici što će definitivno doneti profit umerenom brzinom, više nego da profitira na gotovo svakoj aplikaciji znatno sporije.



>> Kako preuzeti aplikacije sa Google Play prodavnice u APK formatu!? <<

>> Preuzmite najbolje aplikacije koje se ne mogu naći na Google Play prodavnici! (VIDEO) <<



Pristup podacima korisnika

Apple svaki put kada mu se ukaže prilika ističe to kako Android zabada nos u privatnost svojih korisnika, dok sa druge strane iOS poštuje privatnost vlasnika iPhone uređaja. Primera radi, na novom iOS 9 oeprativnom sistemu, koji je nedavno predstavljen na WWDC2015 konferenciji, Apple je predstavio unapređenu Siri asistentkinju koja će znatno brže obavljati sve aktivnosti zadane glasovnim komandama. Apple se upravo i tu pohvalio time kako Siri neće ugroziti privatnost gde će se svaka aktivnost obavljati isključivo na uređaju bez slanja podataka u oblak.

>> Predstavljen je novi iOS9 (VIDEO) <<

Što se tiče Google-a, tu je priča totalno drugačija gde imamo situaciju da su Android korisnici često izloženi “Big Brother” sindromu. Svaka informacija uneta u Google Now ili Google Search ili čak u pojedinim email porukama prati Google-ov algoritam. Jednostavno Google želi da ti podaci koje dobije od korisnika Android operativnog sistema budu procesuirani, izvučeni u svojstvu statistike i prodaju drugim kompanijama, naravno u vidu statistike, kako bi Google zaradio. Ti znači da Google može prodati reklamu nekoj kompaniji i navesti tačan broj pretraga, ključnih reči, ciljnu grupu i još mnogo toga.

Apple-u prosto nije jasno zašto se ljudi uprkos tome i dalje odlučuju za Google pa samim tim netrpeljivost postaje još veća.

>> Uporedili smo Android M i iOS 9 programerske verzije operativnog sistema! <<

>> Uporedili smo iOS 8.3 i iOS 9. Da li se nadograditi, pitanje je sad!? (FOTO) <<

Modifikovanje Android platforme

Apple ima mnoštvo korisnika koji su slavne ličnosti, takođe tu je neverovatno veliki proj žarkih obožavatelja iOS-a i njegove stabilnosti. Imajući u vidu to, Apple se jednom prilikom izjasnio “Zašto bi neko želeo da modifikuje i menja operativni sistem koji toliko perfektan”.

Google odgovor na ovo bi bio “Zato što je zabavno”. iOS je moguće modifikovati jedino nakon JailBreak-a ali čak ni tada se ne može postići ono što može na Android platformu. Primera radi bez ikakvih problema, na Android platformi ste u mogućnosti da instalirate Launcher i detaljno promenite temu. Kod iOS-a je to nemoguće. Kada root-ujete Android uređaj u mogućnosti ste da brišete sistemske aplikacije, to kod iOS-a ni sa JailBreak-om ne može. Postoji mnogo naćina da se modifikuje Android, CustomROM, procurele zvanične verzije Android-a itd. Sve u svemu, Apple se nadao da će svojim stabilnim iOS-om privući znatno više korisnika ali je po svemu sudeći pogrešio pa eto još jednog razloga da mrzi Android.

Apple smatra da je pokraden

Apple tvrdi da je prvi izmislio telefone na dodir i prvi istinski operativni sistem za telefone. Steve Jobs jednom prilikom izjavio da je spreman da pokrene termonuklearni rat oko pitanja “ukradenog proizvoda”.

Situacija je zapravo sledeća, telefoni na dodir su se pojavili mnoge pre Apple-ovoh iPhone-a i Google-ov Android. Tačno je da je Apple tehnologiju ekrana osetljivih na dodir znatno unapredio i prezentovao sa prvim iPhone telefonom ali to ne znači da je Google nešto ukrao od njih. Google Android telefoni su samo normalan, očekivani razvoj te industrije.

 

>> Evo zbog čega se korisnici Android platforme hvališu nad iOS platformom!? <<

>> Evo zašto korisnike iOS telefona ne dotiče šta god da kažu Androidaši! <<