Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

BETA Cortana za iPhone je lansirana!

BETA Cortana za iPhone je lansirana!

Cortana raste zajedno sa Microsoft-om. Evo zašto!

Microsoft Cortana digitalni asistent se polako probija na tržište gde je sada dostupan za sve tri vodeće platforme, Windows Phone, Android i iOS. Ona je, oslovićemo ga ženskim rodom ako vam ne smeta, još u avgustu postala dostupna za Android gde su radoznali korisnici te platforme odmah počeli da je koriste. Videćemo da li će se to desiti i sa korisnicima iOS platforme.

>> Android korisnici sada mogu da daju otkaz Google Now-u i zamene ga Cortana servisom! <<

Naime, BETA verziju “Cortana asistenkinje” (uh, ovo zvuči sajber seksi) su u mogućnosti da preuzmu programeri testeri koji su prethodno registrovali svoj email u tom svojstvu. Od njih se traži da prvo dostave invformacije o tačnom modelu iPhone uređaja pre preuzimanja BETA Cortana asistenkinje. Kako kompanija navodi, testiranja će se odvijati samo u okviru Kine i S.A.D. za početak naravno.

Cortana je sposobna da obavlja mnoge operacije poput izgovaranja sportskih rezultata na zahtev korisnika, prikazivanja i izgovaranja vremenske prognoze, zakazivanje sastanka glasovnim komandama i još mnogo, mnogo toga. Za početak, na iPhone uređajima neće biti moguće aktivirati je jednostavnom “Hey Cortana” komanfom.

U slučaju da odmah želite da probate BETA Cortana uputite se na ovaj LINK.