Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Čovek je izmenio metalno kućište i dodao bežično punjenje iPhone-u! (VIDEO)

Čovek je izmenio metalno kućište i dodao bežično punjenje iPhone-u! (VIDEO)

Scotty, čovek koji stoji iza sjajnog “Strange Parts” YouTube kanala, je još jednom rešio da modifikuje svoj iPhone! Ovaj put je želeo da mu doda bežićno punjenje! I verujte, to uopšte nije lak posao.

Naime, bežično punjenje ne funkcioniše na telefonima koji imaju metalnu poleđinu. A svi koji prate Strange Parts YouTube kanal znaju da Scotty koristi iPhone 7 koji zapravo ima metalno kućište.

 



Kako bi Scotty rešio taj problem, on se bacio na istraživanje gde je došao do sledećeg zaključka. Momak iz Kine je već našao način da doda bežično punjenje iPhone 7 i iPhone 6s modelima, uz određene modifikacije koji suštinski nisu uopšte lake.

Samim tim, Scotty su upustio u projekat koji je imao za cilj da on sam uspe da odradi sve te modifikacije. Bilo mu je bitno da se uveri u to da će svi ostali moći da izvedu što i on.

Scotty je u jednom delu videa napomenuo kako modifikovanje iPhone-a i dodavanje bežičnog punjenja uopšte nije naivan posao i kako bi ga njegovi drugari iz Amerike odmah okarakterisali kao izuzetno komplikovan projekat. Sa druge strane, momak iz Kine govori kao je to za njega to klasičan “*uradi sam”

*”Uradi sam” projekti se svetu obično potpisuju kao DIY što je skraćenica od “Do It Yourself”.

Sam posao suštinski zahteva rezanje zadnje aluminijumske maske kako bi se staklo moglo da se umetne i zalepi kroz koje bi bežično punjenje moglo da funkcioniše. Sledeći korak bi bila ugradnja tankog bakarnog namotaja koji je specijalno dizajniran upravo za iPhone 7 i iPhone 6s. Montaža te elektronike je vrlo pipav posao. Scotty u videu u više navrata nije uspeo da sve samostalno namesti.



Da se razumemo, ovo nije dodatak u vidu futrole koja ima bežično punjenje i koja koristi konektor telefona za punjenje da bi sve radilo. Ovo je ozbiljan projekat i zahteva CNC mašinu i malo veštije “prste”.

Ono što je olakšavajuća okolnost je to što je Scotty uspeo da ditribuiše elektroniku koju je momak iz Kine dizajnirao. Kako u videu napominje, samo 100 komada je uspeo da otkupi od njega koje će kasnije preko svog “strangeparts.com” sajta prodavati.

Da ne bismo dalje otkrivali o čemu se video radi, predlažemo da ga pažljivo pogledate. Ukoliko se odlučite na ovaj DIY projekat, kako ka skromni momak iz Kine naziva, obavezno nam pišite kako je sve prošlo i naravno, šaljite nam fotografije.



Inače, Scotty na svom YouTube kanalu ima nekoliko vrlo zanimljivih videa u kojem prikazuje kako je uspeo da modifikuje iPhone ili da iskoristi neispravan iPhone za nešto drugo. Primera radi, mi smo pisali o tome kako je Scotty uspeo da doda 3.5 mm audio konektor na iPhone 7 i možemo reći a smo impresionirani koliiko je on bio posvećen tom projektu. 

>> Scotty hakovao iPhone 7 i dodao mu potpuno funkcionalan konektor za slušalice! (VIDEO) <<



Sledeći članak koji smo napisali o njemu je o konverziji starih, pokvarenih iPhone uređaja u potpuno funkcionalan USB Flash disk. Preporučujemo da pogledate i to jer se radi o vrlo edukativnom sadržaju.

>> Kako od neispravnog iPhone-a napraviti USB flash memoriju? (VIDEO) <<