Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Cubot X17 je još jedan povoljan, a odličan telefon!

Cubot X17 je još jedan povoljan, a odličan telefon!

3 GB RAM-a, četvorojezgrani procesor, ultra tanak dizajn, 16 MPx kamera, sve su to karakteristike koje odlikuju iole skuplje telefone. Cubot X17 je sve to, samo nije skup.

Sve je više povoljnih telefona koji pružaju sve stabilnije i bolje performanse. Na našim prostorima, korisnici se često odlučuju isključivo za jake brendove pri kupovini novog telefona, što manje poznatim proizvođačima ne ostavlja previše prostora za poslovanje.

Žao nam je, ali to je tako! Velika konkurencija među proizvođačima telefona je jako bitna stvar. Te zbog cene, te zbog izbora, te zbog kvalitetnijih telefona. Budući da je mali broj online kupaca u regiji, ta kunkurencija se svela na nekoliko jakih brendova, tipa Sony, Samsung, Huawei, HTC i slično. Shodno tome, za uređaje kao što su Cubot, Chuwi, Teclast, Vernee, Ulefone itd. retko ko je čuo, da ne pominjemo da je ih je neku `pak probao ili kupio.



Mi se, uz naše saradnike, trudimo da prozborimo po koju reč o nekim telefonima i tablet računarima za koje mi smatramo da zaslužuju pažnju. Ovaj put ćemo pisati o Cubot X17 telefonu koji nudi poprilično impresivne karakteristike.

Naime, Cubot X17 dolazi sa odličnim, tankim dizajnom. Retko koji telefon ovog cenovnog ranga ima tako tanku liniju, svega 6.1 mm. Istina, telefon nije u celosti od metala. Međutim, prednje staklo je zakrivljeno (2.5D), a lajsna je aluminijumska.

Iako je tanak, unutar njega se nalazi veoma moćna postavka. Tu je MTK6735 64-bitni čipset koji podrazumeva četvorojezgrani procesor, takta 1.3GHz. Pride, uz ovaj čipset se nalazi i Mali T720 grafički čip, kao i 3 GB RAM-a za odličan multitasking i solidan gejming.

Interna memorija je 16 GB, što nije previše. Ipak, moguće je proširiti internu memoriju putem MicroSD kartice do 32 GB.

Dijagonala ekrana mu je 5 inča, a tip ekrana je “JDI”, za koji prozvođač tvrdi da isti Apple koristi na pojedinim svojim uređajima. Dolazi u FullHD rezoluciji sa 441 gustinom piksela što je impresivno, tu nema dileme! Dopada nam se što je ugao vidljivosti super, do 178°. Doduše, ivice oko ekrana su malo šire, a po svemu sudeći, mogle su biti uže.



Kad već pominjemo prednju stranu, dodaćemo i to da je Cubot kod modela X17 iskoristio senzore koje poseduje i implementirao neke komande kao što su gesture ruke u neposrednoj blizini telefona radi listanja fotografija.

Sa zadnje strane vreba 13 MPx (polarizovana na 16 MPx) kamera solidnih performansi, a sa prednje 5 MPx (polarizovana na 8 MPx). Hardverski, kamere su solidne i jesu u mogućnosti da načine veoma dobre fotografije, naravno u zavisnosti od uslova osvetljenja. Ono što se nama nije dopalo kod kamere je taj softverski deo posla koji Cubot nije odradio. Srećom, postoje kamera aplikacije trećeg lica te se taj problem tako može rešiti.



Što se prednje, selfie kamere tiče, istaći ćemo to da je u mogućnosti da napravi fotografiju širokog ugla što znači da vam nije potreban selfie štap da biste na jednoj fotografiji spakovali vas i nekoliko vaših prijatelja.



DualSIM je. Dakle, dve kartice možete koristiti radi bolje mobilnosti. NFC čip je takođe prisutan i pametno iskorišćen budući da Cubot X17 ima “Kotknot” opciju deljenja sadržaja putem dodirivanja dva kompatabilna telefona, ekran o ekran.

Ima tu još zanimljivih sitnica koje će vas naterati da se zainteresujete za ovaj telefon. Ono što mi možemo da vam potvrdimo je da su mnogi kupci zadovoljni Cubot telefonima uopšte. Uvereni smo da za solidno moćan telefon, sa stilom, nije mnogo izdvojiti 132€, koliko on košta.

Više informacija o Cubot X17 telefonu pročitajte klikom na priloženi “KUPI” baner gde između ostalog možete da ostvarite kupovinu: