Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Custom ROM-ovi na bazi Android 10 verzije već dostupni!

Custom ROM-ovi na bazi Android 10 verzije već dostupni!

Evo na koje telefone već sada mogu da se instaliraju custom ROM-ovi na bazi najnovije verzije Android-a. 

Android 10 nam je stigao početkom septembra i već sada ga, kao što je to obično slučaj, mogu probati i koristiti vlasnici Google Pixel telefona. Zanimljivo je to da za razliku od prethodnih godina, osim Pixel telefona vlasnici Essential Phone i Xiaomi Redmi K20 Pro modela takođe mogu od prvog dana da koriste Android 10.

 



I to je je celokupna lista telefona koji mogu od samog starta da se pohvale novom verzijom Android 10 operativnog sistema. Naravno, ako izuzmemo neke telefone koji ipak mogu se prebace na BETA verziju Android 10 operativnog sistema, a među njima su OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro modeli. 

Shodno navedenom, mnogi sa nestrpljenjem očekuju nadogradnju koja zasigurno neće skorije za većinu brendova i modela telefona. Za neke možda nikada neće ni da se pojavi zvanična nadogradnja na Android 10 verziju. 

Ali nada ne treba da se gubi jer nakon samo par dana mi imamo nekoliko prilično stabilnih Android 10 custom ROM-ova. Ovo samo može da znači da ćemo u skorijoj budućnosti dobiti pregršt custom ROM-ova za ostale modele telefona, kako one novije, tako i one starije.

U današnjem tekstu nećemo govoriti kako možete da instalirate Android 10 custom ROM, već ćemo govoriti o tome koji su telefoni podržani i gde možete preuzeti sve neophodne datoteke. Evo liste:

*Napomena

Svi priloženi custom ROM-ovi su delo programera (nismo ih mi kreirali) i uglavnom su stabilni. Odričemo se svih odgovornosti. Naš savet je da pre instaliranja pročitate koje sve greške poseduje custom ROM.



- Pocophone F1 | Android 10 Custom ROM

- Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi 5 Plus | Android 10 Custom ROM 

- Xiaomi Mi 6 | Android 10 Custom ROM 

- Xiaomi Mi 8 | Android 10 Custom ROM



U slučaju da ipak želite da vam napravimo detaljno uputstvo kako da instalirate novi Android 10 custom ROM na jedan od ovih telefona, pišite nam na forumu:

>> PametniTelefoni.rs - Pitanja i odgovori <<