Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Do 2017 godine Opera Max će se "zavući" u svaki Android telefon... Evo zašto! (VIDEO)

Do 2017 godine Opera Max će se "zavući" u svaki Android telefon... Evo zašto! (VIDEO)

Opera je sklopila saradnju sa još tri proizvođača telefona... Izgleda da kompanija Opera polako ali sigurno svojim prisustvom navikava Android korisnike na njihove proizvode. 

Opera Max aplikacija i funkcija za kompresiju paketnih podataka je postala veoma korisna prethodnih godina, a dokaz za to je i saradnja kompanije Opera sa preko 14 različitih proizvođača telefona koju ovu aplikaciju koriste kao preinstaliranu na svojim uređajima.

Nedavno smo primetili da se Opera Max pojavljuje na nekoliko novijih Samsung i Xiaomi telefona, a Opera je objavila da su Acer, Hisense i TWZ poslednje tri kompanije koje su potpisale saradnju. Ovo znači da će telefoni ovih kompanija uskoro imati preinstaliranu Opera Max aplikaciju i funkciju kompresije paketnih podataka.



Priznaćemo, veoma zadivljujući rezultati truda Opera kompanije. Kako Opera navodi, preko 100 miliona Android uređaja će do 2017 godine imati preinstaliranu njihovu aplikaciju ili barem funkciju kopresije paketnih podataka.

>> Kako instalirati Opera Mini na pametnom telefonu? <<

>> Kako smanjiti potrošnju interneta na Android telefonu? Novo uputstvo! <<

Opera tvrdi da njihova aplikacija može da sačuva 50% paketnih podataka prilikom standardnog surfovanja na internetu. Zanimljivo je to što Opera ističe da Opera Max može sačuvati do čak 60% potrošenih paketnih podataka prilikom pregledavanja YouTube video klipova ili prilikom korišćenja Netflix servisa.

Naime, funkcija za kompresiju paketnih podataka svoj posao uspešno obavlja tako što sav saobraćaj preusmerava na Opera server gde se kopresuje pa šalje do korisnika u znatno manjim količinama, ukratko rečeno.



Za one korisnike koji imaju paket sa neograničenim pristupom internetu, Opera Max nije toliko od koristi ali ipak i njima doprinosi brzim učitavanjem stranica i video klipova.

Preuzmite Opera Max na svoj telefon direktno sa priloženog linka:

>> Opera Max <<