Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo koliko je Galaxy Note 9 zapravo izdržljiv telefon! (VIDEO)

Evo koliko je Galaxy Note 9 zapravo izdržljiv telefon! (VIDEO)

Jerry Rigs Everithing se dočepao novog premium telefona Samsung kompanije. Evo koliko je Galaxy Note 9 podložan na grebanje, savijanje, spaljivanje i sličnoj torturi! 

Jednom kada se za telefon izdvoji preko 1000€, od njega treba očekivati mnogo. On treba da donese brojne inovacije, pouzdanost u radu i kvalitet! A ako neko zna da testira kvalitet izrade, to je onda Zack Nelson, čovek koji stoji iza YouTube kanala “Jerry Rigs Everything”.

 



Ma tom kanalu se mogu naći brojni testovi telefona u kojim ih Zack bukvalno struže, lomi, savija, kida, spaljuje i još mnogo toga. Budući da je Galaxy Note 9 nedavno izašao, Zack nije želeo dugo da čeka te se odmah bacio na uništavanje.

Ono što prvo možemo primetiti je izdržljivost na habanje zadnjeg, ali i prednjeg stakla koje prekriva ekran. U pitanju je Corning Gorilla Glas staklo, pete generacije i ono uspeva da se izbori sa uobičajenim ogrebotinama koje se inače mogu steći pri nošenju telefona u džepu sa ključevima ili nekim sličnim oštrim predmetima. Ogrebotine počnu da se primeđuju tek nakon itezivnom grebanja čvrstim i ođtrim metalom.

Ram telefona je naravno metalan, ali sa druge strane izuzetno podležan ogrebotinama jer je prekriven bojom. Čitač otiska prstiju je, kao i obično, itekako podležan ogrebotinama te vas savetujemo da vodite računa o tome da li je zaštićen ili ne. No, iako dože do ekstremnih ogrenbotina, čitač će raditi bez grešaka i poteškoća. Isti slučaj je i sa rešetkom slušalice koja se nalazi odmah pored prednje, selfie kamere.

Zack je testirao ekran na još jedan način. On ga je izložio plamenu koji jedan upaljač može generisati. Ekran je čitavih 15 sekundi ostao bez promena nakon čega je počeo da bledi. No, čim je plamen uklonjen sa ekrana, on je brzo počeo da se oporavlja te se bele fleke nisu zadržale.



Što se stylus olovke tiče, Zack ju je odmah polomio kako bi nam otrkio njenu unutrašnjost. Moramo vam napomenuti se ne može tek tako lako polomiti. U videu koji vam prilažemo se jasno vidi da je Zack primenio neočekivanu količinu sile kako bi se olovka polomila.

Ono što je iznenađujuće je to što se tasteri vrlo lako mogu izvući, ali i kasnije vratiti bez nekih ozbiljnih napora. Taster su naravno metalni, ali iz nekog razloga ne postoji graničnik koji ne dozvoljava izvlaćenje tastera sa spoljne strane rama. Kako Zack spominje, neko može vrlo lako da vam izvuče taster za uključivanje telefona i tako vam onemogući normalno korišćenje telefona.



Što se “bend test-a” tiče, Galaxy Note 9 tih problema nema! On je vrčo čvrsto napravljen te nije moguće tek tako ga iskriviti ili saviti, što je naravno za svaku pohvalu budući da se radi o telefonu sa vrlo prostranim ekranom.



Prilažemo vam i video ukoliko želite da pogledate kako Zack sa zadovoljstvom uništava Galaxy Note 9. Mi smo se nekoliko puta naježili dok smo gledali video.