Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Gnu Gnu je “novo lice” Huawei kompanije! (VIDEO)

Gnu Gnu je “novo lice” Huawei kompanije! (VIDEO)

Huawei je konačno “izbacio” reklamu koja pravi razliku. Ovaj put su spojili korisno i profitabilno!

Naravno, Gnu Gnu nije pavo lice kompanije kao što je to ranije bila čuvena glumica Gal Gadot ili fudbaler Lewandowski. Gnu Gnu je izmišljeno biće koje se pojavljuje u novoj reklami za Huawei P Smart+ telefon. 

 



Budući da nas je raklama oduševila, rešili smo da “Gnu Gnu” nezvanično proglasimo “novim licem” Huawei kompanije. A vidimo i po reakcijama drugih da nismo mnogo pogrešili. No, u čemu je štos?

Huawei je izuzetno ozbiljna kompanija koja svoje poslovanje u svakom aspektu obavlja profesionalno i promišljeno. Uzimajući u obzir da se radi o brendu koji dolazi iz zemlje čiji naziv nije sinonim za kvalitet, Huawei je imao ozbiljan zadatak ispred sebe proteklih nekoliko godina. Da se razumemo, Huawei je i pre pametnih telefona bila ogromna kompanija koja se bavila mrežom (ruteri, modemi, razmeržavanje i sl. uređaji). Međutim, kada je “smartphone biznis” krenuo da se razvija, kineska vlada je rešila da podrži kompaniju na raznorazne načine.

Sigurno se pitate, pa zašto Huawei toliko novca troši kako bi se javne ličnosti pojavljivale u njihovim reklamama? Gnu Gnu reklama nam je pokazala da ne treba uvek biti neko poznat u deo nje kako dobro prošla. Šta više, retko kada je takav slučaj.

Međutim, Huawei nije bio u istoj situaciji ranije kao što je trenutno. Od ogromnog je značaja da kupci dožive Huawei kao ozbiljan brend. Naravno, to je izuzetno teška misija sa obzirom na poreklo kompanije.

Možda mi danas Huawei doživljavamo kao ozbiljnu i veliku kompaniju, ali zapadna tržišta ne dele naše mišljenje. Telefoni koji dolaze iz Kine su za njih uglavnom rešenja za niže budžete. Retko ko iz tih zemalja smatra da kineski brend telefona može napraviti premium telefon.

No, situacija se polako menja, a njihova politika sa skupocenim događajima, promocijama, edukacijom i reklamama u kojim se pojavljuju ultra-mega poznate ličnosti je urodila plodom! Danas je Huawei brend koji se sve ređe vezuje za loš kvalitet koji dolazi iz Kine, a sve više za kvalitetne uređaje solidne cene.



Da li vam je sada logično zašto je kineska vlada podržala Huawei? Pa naravno da je u interesu države da njihove kompanije imaju što bolju reputaciju u inostranstvu jer to svakako donosi veće prihode i bolji položaj.

No, da se vratimo na Gnu Gnu reklamu! Sada kada znamo zašto je Huawei pravio one “fensi” reklame, neće nam biti teško da sagledamo drugu stranu priče. A to je da velike kompanije mogu da naprave vrlo poučne reklame koje svojim kvalitetom mogu privući nove kupce (što nije obavezno cilj reklame).

U “gnu gnu” reklami vidimo kako dete nailazi na čudno, ali umiljato biće. Uzima svoj Huawei P Smart+ telefon kako bi ga uslikao i kreće da razmišlja o tome šta bi moglo da se dogodi tj. koje su moguće posledice.

>> Huawei P Smart+ (nova 3i) - karakteristike i cene <<

 

>> Huawei P smart - karakteristike i cene <<



Da ne prepričavamo celu reklamu, pogledajte je ispod:

Problem je u tome što danas imamo takvu kulturu da je sasvim normalnu uperiti telefon u nekog ili nešto, uslikati ga ili snimiti, i to podeliti sa svima na internetu. Ovo jednostano nije pametno jer nismo mi te osobe koje imaju pravo da narušavamo privatnost tuđih života.

Deca znaju da budu itekako neoprezni po ovom pitanju. Samim tim, lepo je videti da kompanija Huawei šalje poučnu poruku na maštovit i domišljat način, dok sa druge strane uspeva da promoviše svoj novi telefon.

Ova reklama takođe pomaže osnaživanju brenda jer će mnogi Huawei doživeti ozbiljnije kada pogledaju reklamu koja se bavi društvenim problemima. Evo, nas je reklama oduševila i nakon nje imamo još pozitivniji pogled na Huawei kompaniju. A vi?