Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google polako aktivira “Pixel Visual Core” za aplikacije trećeg lica!

Google polako aktivira “Pixel Visual Core” za aplikacije trećeg lica!

Od sada još bolje fotografije zahvaljujući tehnologiji koja upošljava HDR+ algoritam, veštačku inteligenciju i dodatni procesor Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona. Sve to dostupno i za aplikacije trećeg lica kao što su Instagram i Snapchat. 

Google je u oktobru prošle godine zvanično najavio tehnologiju koju nazivaju “Pixel Visual Core” koja je zapravo već prisutna kod Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona u svojstvu dodatnog procesora. Ta tehnologija je namenjena za obradu kreiranih fotografija putem teleofna. Ona koristi veštačku inteligenciju i Google-ov HDR+ algoritam kako posvetlela, izoštrila i pravilno saturisala fotografije. Jednostavno rečeno, Pixel Visual Core tehnologija poboljšava kvalitet fotografija.

 



Taj poseban, dodatni procesor je počeo da bude aktivan kada je stigla Android 8 Oreo nadogradnja kroz zvaničnu, preinstaliranu kamera aplikaciju što znači aplikacije trećeg lica ne mogle da iskoriste njegove benefite.

Uz najnoviju zakrpu Android 8 Oreo operativnog sistema se situacija promenila. Sada je mogu i druge kamera aplikacije, koje se mogu preuzeti sa Google Play prodavnice, da koriste Pixel Visual Core tehonlogiju i tako kreiraju još kvalitetnije fotografije.

Samim tim, aplikacije kao što su Instagram i Snapchat mogu da naprave još bolje fotografije zahvaljujući dodatnom procesoru, posebnom HDR+ algoritmu i veštačkoj inteligenciji koju Google dostavlja kroz svoje servise.

Ova zakrpa bi već trebalo da bude dostupna za vlasnike Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona tako da bi oni mogli najbolje da procene da li je tako kao što Google navodi.