Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei Honor X2 je izuzetno moćan telefon, velikih proporcija!

Huawei Honor X2 je izuzetno moćan telefon, velikih proporcija!

Ako ste se ikada pitali šta je to fablet, Huawei Honor X2 to najbolje objašnjava. Pogledajte zašto Huwaei Honor X2 mnogi vole i kupuju!

Sećate li se telefona čiji su ekrani imali 3.5 inča dijagonalu? Odmah nakon tih telefona su se ubrzo pojavili oni sa ekranima dijagonale od 4 do 4.5 inča gde su kasnije postali standard. U poslednje vreme, svi više preferiraju telefone čiji je ekran dijagonale 5 ili 5.5 inča. Bez obzira što takav uređaj jedva staje u džep, svima je jednostavno preglednije da koriste ekrane velike dijagonale. Manje, više, taj standard se polako menja i penje ka 7 inča.

Niko nema problem sa Samsung Galaxy Note telefonima. Mahom ti modeli imaju ekran dijagonle 5.7 inča. Čak šta više, svi priželjkuju da novi modeli budu sa još većim ekranom. Da li je sledeća stanica 6.5 ili 7 inča? Da li je to preveliko?



Pa… Ukusu jesu različiti ali potrebe su generalno svima iste. Pojavom tablet računara, LapTop računari su počeli polako da padaju u drugi plan. Jedini pravi nedostatak tablet računara je nemogućnost pozivanja. E tada na scenu stupaju fablet uređaji. To je nešto između tablet računara i telefona. Nešto što to spaja te dve krajnosti.

Mi danas želimo da vas upoznamo sa jednim Huawei fablet uređajem koji je odlično prošao u svetu, gde je možda “number one” izbor kada je kupovina pravih fablet uređaja u pitanju.

Radi se o Huwei Honor X2 fabletu koji ima LTPS LCD ekran dijagonale 7 inča. On emituje veoma jasne boje i oštru sliku u gotovo svim uglovima. Rezolucija ekrana je 1200*1920 što u prevodu znači 323 ppi. Ovo je sasvim solidno za ekran od 7 inča i verujemo da će većina biti prezadovoljna prikazom.

Ispod ekrana se nalazi Hisillicon Kirin 930 čipset koji podrazumeva procesor od osam jezgra, takta 2.0 GHz. On u kombinaciji sa 3 GB RAM-a i Mali T628 grafikom pruža visoke performanse. Surfovanje internetom je ultra-brzo, a zahvaljujući DDR3 RAM memoriji, multimedija i 3D gejming je odličan. Aplikacije su odazivne i rade bez ikakvih gršaka. Bilo da vam je potreban fablet za posao, zabavu ili učenje, Honor X2 sa svojih 32 GB interne memorije će biti odličan izbor.



Znate odlično da nema mnogo takvih tablet računara koji imaju kvalitetnu kameru, zar ne? Budući da je Honor X2 skoro pa tablet, onda će vas obradovati to da on ima zadnju kameru od 13 MPx koja daje solidne fotografije u skladu sa senzorom. To nije sve jer sa prednje strane nalazi takođe dobra prednja kamera od 5 MPx za selfie fotografije.

Naravno, pozivanje je omogućeno ali i unapređeno. Huawei Honor X2 ima 4G modul tako ćete uz najbrži mogući protok uživati u mobilnom internetu. Da razjasnimo, ovo nije tablet kojem je omogućeno pozivanje. Da je tako, on sa prednje strane ne bi imao slušalicu namenjenu upravo za diskretno pozivanje, bez uslovljavanja da se aktivira glasni zadnji zvičnik.



Dizajn je po našem mišeljnju u skladu sa tekućim standardom. Honor X2 ima tanko aluminijumsko kućište, svega 7.18mm, a ekran pokriva čak 80% prednje površine fableta. Ivice oko ekrana su tanke pa se tako iznad njega nalazi samo slušalica, ambijentalni senzori i kamera. Pozadi je smeštena kamera sa LED blicem i solidnim, glasnim zvučnikom.

Smatramo da je ovo jedan kompletan, “pravi” fablet koji pored svega što smo naveli pleni i DualSIM podrškom, što je retkost, slotom za MicroSD i Android 5 operativnim sistemom. Naravno, Huawei Honor X2 poseduje sve prateće module kao što su WiFi, Bluetooth, GPS, FM radio itd.



Njegova baterija je 5000 mAh časova što će verovatno pokriti ceo dan aktivnog korišćenja. Malo je pravih fableta koji imaju preko 6.5 inča dijagonalu, a da su ovako kvalitetno izrađeni. Pored izrade Huawei pakuje odlične komponente koje garantuju viske performanse. Takođe, tu je par dobrih kamera, 4G i DualSIM podrška.

Obično, ovakav fablet košta negde oko 450 do 500 evra u najboljem slučaju. Zahvaljujući GearBest.com, Huawei Honor X2 se može poručiti po ceni od 298 evra. Poštarina je besplatna, međutim može se desiti da on bude ocarinjen što znači da se troškovi mogu maksimum podići za još 30% vrednosti paketa. Za više informacija o samom fabletu i o tome gde ga možete kupiti kliknite na “KUPI” baner ispod: