Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei telefoni sa Kirin čipsetom će uskoro dobiti Custom ROM-ove!

Huawei telefoni sa Kirin čipsetom će uskoro dobiti Custom ROM-ove!

Zahvaljujući trudu grupe programera “OpenKirin”, vlasnici telefona Huawei Honor 8, Huawei P9 i Huawei P8 Lite su dobili novi CustomROM: Resurrection Remix OS. Detaljnije u daljem tekstu…

Vlasnici Huawei telefona koji koriste Kirin čipset, koji je između ostalog i tvorevina same Huawei kompanije, se ne mogu baš pohvaliti ogrom podrškom zajednice programera. To znači da ne postije Custom ROM-ovi za te telefone. Naravno, jedan od najglavnijih razloga je to što Huawei nije objavio izvorni kod.

 



Ali, to nije sprečilo surdu_petru i grupu programera “OpenKirin” koji rade na osposobljavanju CustomROM-ova za Huawei uređaje koji koriste Kirin čipsete. Nedavno je objavljen post na XDAdevelopers.com sajtu u kom je priloženo uputstvo za instaliranje i sam Resurrection Remix OS Custom ROM.

Još nije sve perfektno odrađeno, ali je mnogo toga doterano. Ali, veoma je blizu konačni, potpuno stabilni Custom ROM koji će raditi na Kirin čipsetu. Ako imate pomenute Huawei modele, savetujemo da se pozabavite instaliranjem Resurrection Remix OS-a na njima.

Pratićemo dalji rad ovih programera te ćemo prvom prilikom uraditi detaljno uputstvo za instalaciju nekog od novih Custom ROM-ova. Više o svemu potražite OVDE.