Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

iPhone 6s i 6s Plus ćete moći da koristite kao kuhinjsku vagu! (VIDEO)

iPhone 6s i 6s Plus ćete moći da koristite kao kuhinjsku vagu! (VIDEO)

Uskoro, ali veoma uskoro će se pojaviti aplikacija za iOS, tačnije za iPhone 6s i 6s Plus koja će ove uređaje pretvoriti u prave male kuhinjske vage!

Još na IFA konferenciji ove godine, Huawei je iznenadio svet svojim Mate S telefonom koji ima  “Force Touch” ekran. Mate S je prvi telefon sa ekranom koji može da oseti tačan intezitet jačine dodira. No, Mate S nije dugo držao tu titulu jer je Apple ubrzo predstavio iPhone 6s i 6s Plus telefone sa ekranima koji takođe osećaju intezitet jačine dodira.

Budući da se Huawei prvobitno pohvalio time da je Mate S u mogućnosti da izmeri težinu jedne pomorandže putem njegovog “Force Touch” ekrana , iOS programeri nisu želeli da iPhone 6s i 6s Plus kaska za konkurencijom pa je stoga nastala aplikacija Plum-O-Meter iza koje stoji FlexMonkey .



Plum-O-Meter je nedovršen rad jer aplikacija ne prikazuje koliko je to što želite da izmerite teško već pokazuje koji pritisak primenjuje na ekran. Nažalost, to i nije previše od pomoći krajnjim korisnicima koji jednostavno na brzinu žele da izmere nešto. It tog razloga Stoo Sepp se nadovezao na FlexMonkey rad gde je uspeo da konvertuje vrednosti pa sada aplikacija uredno prikazuje grame.

No, u oba slučaja, i prvobitne, i kod nadograđene aplikacije iPhone 6s /6s Plus nema stopostotnu precinznost. Vrednosti koje se prikazuju će zavisiti od toga gde je pritisak primenje, tj u ovom slučaju, gde je na ekranu voćkica spuštena. Ostali programeri navode da je u budućnosti moguće usavršiti kod i kreirati aplikaciju koja će biti preciznija.

Još prepreka programerima je to da ekran detektuje samo mekane površine kao što imaju pojedine voškice i povrćke. Stoga, teško da ćete moći da izmerite, jabuke, ključeve, burme ili slično. Ipak, ovo su misterije koje će programeri pokušavati da reše. Neće nas začuditi ukolilko se u budućnosti pojavi aplikacija sa boljim kodom, sa preciznijim merenjem težine i sa mogućnošću da izmeri mnogo toga.

Nadograđenu verziju Stoo Sepp pogledajte OVDE,  Plum-O-Meter OVDE.