Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Iznenađenje! Galaxy S6 linija će dobiti Android 8 Oreo nadogradnju!

Iznenađenje! Galaxy S6 linija će dobiti Android 8 Oreo nadogradnju!

Gotovo smo bili sigurni da Galaxy S6 linija koja podrazumeva i S6 Edge, S6 Edge Plus modele neće dobiti zvaničnu nadogradnju na Android 8 Oreo, ali situacija je drugačija! Čak je Galaxy Note 5 na listi…

Retko kada se dešava da neki telefon dobije više od dve Android nadogradnje! Naravno, odnosi se na nadogradnje koje donose novu verziju Android-a, ne na njegove sigurnosne zakrpe. Dakle, telefoni stariji od dve godine obično budu napušteni kada je softverska podrška u pitanju. Koliko znamo, Google čak i za svoje telefone, ako možemo uopšte reći da oni imaju “svoje” telefone, obezbedio podršku od 3 godine, ne više. Pa tako, Google Pixel telefoni, kao i naredna generacija Pixel 2, mogu da računaju na naredna tri nove Android verzije, ne više.

 



Međutim, pojavio se tračak nade na T-Mobile sajtu, tačnije na njihovoj stranici podrške u vidu informacije da Samsung planira Android 8 Oreo nadogradnju za premium telefona iz 2015 godine! To je sjajna vest! Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus i Galaxy Note 5 su i dalje vrhunski telefoni sa odličnim kamerama i isto tako vrhunksim performansama. Bilo bi šteta da se ti modeli odlože negde u fioku…

Prema informacijama koje imamo, Android 8 Oreo nadogradnja je u fazi razvijanja i trebalo bi uskoro da bude dostupna za preuzimanje. Svi bi smo voleli da vidimo da ova linija dobije tu nadogradnju, ne samo zato što će korisnici tih Samsung telefona uživati u najnovijoj verziji Android-a, već zato što to eventualno može dovesti do standardizacije koja podrazumeva minimum 3 godine softverske podrške. iPhone modeli imaju od 3 do 5 godina softverske podrške što je jedan od najvećih aduta Apple kompanije.

Verujemo da će svi modeli Galaxy S6 linije dobiti nadogradnju, ne samo oni za tržište S.A.D. No, u to ćemo se uskoro uveriti. Sigurni smo da postoje oni koji su stvar uzeli u svoje ruke i nadogradili svoj Galaxy S6 pomoću custom ROM-a. Ako među čitaocima ima takvih, voleli bismo da saznamo koji custom ROM koristite i koliko je zapravo stabilan?