Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kada je datum izlaska Android 12?

Kada je datum izlaska Android 12?

Od leta 2021. Android 12 je najnovija verzija Google-ovog operativnog sistema za pametne telefone i tablete. Pregledi za programere postali su dostupni početkom 2021, a prva beta je pala u maju. Ali kada će Android 12 biti spreman za javno izdanje?

Srećom, Google je prilično otvoren u pogledu vremenske linije Android 12 izdanja. Ima zgodnu grafiku koja pokazuje kada će biti dostupna različita izdanja.

 U vreme pisanja ovog teksta objavljen je Android 12 Beta 3. Preostaje Beta 4 - koji označava „Platform Stability“ - pre konačnog izdanja. „Platform Stability“ u suštini znači da je verzija konačna, ali ne i zvanična.

Хронологија издања Андроид 12.

Verovatno ste primetili da u „Finalnom izdanju“ označenom na hronologiji ispod nije naveden mesec. Dobra vest je da nije teško predvideti kada će se dogoditi to konačno izdanje. Samo treba da pogledamo prošle verzije Android-a.

Android 11 je imao samo tri beta izdanja, poslednje je bilo u avgustu 2020. Stabilno izdanje se desilo već sledećeg meseca i usko je praćeno najavom Pixela 5.

Razumno je nagađati da će Android 12 slediti sličnu putanju. Konačna beta verzija zakazana je za avgust 2021. godine, a Google bi trebalo da objavi Pixel 6 u toku ove jeseni. Postoji velika verovatnoća da će se stabilno izdanje pojavitii pre toga ili uporedo sa telefonom.

Dakle, kratki odgovor na „Kada je datum izlaska Android 12?“ je da ne znamo sa sigurnošću, ali vrlo verovatno će biti cilj septembar - ili najkasnije oktobar. Takođe, očekujte da će Google Pixel 6 biti prvi telefon koji će se predstaviti sa Android-om 12.Kada će vaš Android uređaj dobiti Android 12? To je već sasvim druga priča.