Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koje aplikacije imaju pristup kameri i mikrofonu iPhone-a?

Koje aplikacije imaju pristup kameri i mikrofonu iPhone-a?

Evo kako se proverava koje aplikacije mogu da pristupe kameri vašeg iPhone ili da koriste njegov mikrofon.

Vremenom možete lako zaboraviti kojim aplikacijama ste odobrili pristup kameri i mikrofonu vašeg iPhone-a. Bez obzira da li imate problema sa privatnošću nakon što ste čuli za nedavne probleme Zoom-a ili samo želite da ih uredite, sledite uputstva u nastavku teksta kako da proverite i isključite pristup kameri i mikrofonu.

 



Jedna od mogućnosti za uklanjanje pristupa kameri i mikrofonu je samo brisanje aplikacija. Ali ako biste više voleli da zadržite aplikaciju ali joj opozovete pristup hardveru iPhone-a, i to je lako.

Kako da proverite koje aplikacije imaju pristup kameri i mikrofonu vašeg iPhone-a

  1. Pristupite podešavanjima vašeg iPhone uređaja (eng. settings), a zatim se spustite niz listu i dodirnite na kategoriju "Privatnost" (eng. privacy)

  2. Potom dodirnite na "Mikrofon" (eng. microphone)

  3. Isključite sve aplikacije za koje ne želite da imaju pristup mikrofonu vašeg iPhone uređaja.

    How to check what iPhone apps have camera mic access walkthrough 1

  4. Vratite se na podešavanja privatnosti i dodirnite na opciju "Kamera" (eng. kamera). Dodirnite na prekidač koji boravi sa desne strane aplikacije kojoj želite da isključite pristup kameri.

  5. Ukoliko želite da proverite dozvole za informacije o lokaciji, dodirnite "Servisi lokacije" (eng. location services) i prilagodite ih po vašoj želji.

    How to check what apps have iPhone camera and mic access walkthrough 2



Ako odlučite da isključite pristup aplikaciji, uvek je možete ponovo uključiti u podešavanjima privatnosti. Ako želite da isključite pristup većini aplikacija i počnete iznova da biste videli koje trebate / želite da imate, iOS će tražiti da date pristup svakoj aplikaciji prilikom korišćenja.

>> Kako videti koje aplikacije mogu da pristupe vašoj lokaciji na iPhone? <<