Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Korisnik Interneta uspeo je da kupi Google-ovo ime domena u Argentini!

Korisnik Interneta uspeo je da kupi Google-ovo ime domena u Argentini!

Korisnik Interneta po imenu Nicolás David Kuroña uspeo je da kupi Google-ovo ime domena Argentina od NIC Argentina za 3 dolara. Kako se ovo uopšte desilo?

Nije bio prvi put da je neka kompanija zaboravila da obnovi važan domen, ista situacija se već dogodila pre izvesnog vremena u Indiji sa Blogspot adresom za ovu azijsku zemlju, mada je to bila greška koja je brzo rešena.

 



U svakom slučaju, mnogi korisnici su primetili problem, jer pretrage sa lokalnog domena za Argentinu neko vreme nisu bile dostupne, ovaj problem nije uticao na pristup globalnoj adresi google.com.

Činjenica je da je Nicolás David Kuroña nekako uspeo da kupi domen google.com.ar, kako je i sam rekao u svom Twitter nalogu na apsolutno legalan način. Napokon, bio je dostupan u NIC Argentina, iako mnoga pitanja ostaju u vazduhu, jer niko od umešanih nije želeo da komentariše incident.

Ono što je poznato je da domen nije radio kratko vreme, jer su umešani vrlo brzo rešili problem.

U ovom slučaju, sve sugeriše grešku registratora domene, jer je korisnik mogao da kupi google.com.ar na potpuno legalan način. Predmetni domen ističe u julu ove godine.

Ne znamo da li će u ovoj priči biti još poglavlja, ali svakako bismo želeli da znamo kako je Nicolás David Kuroña iopšte uspeo da vidi ovaj domen kao dostupan za kupovinu.