Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lepe vesti za obožavaoce Samsung telefona i TouchWiz-a uopšte!

Lepe vesti za obožavaoce Samsung telefona i TouchWiz-a uopšte!

Samsung Galaxy S6 i S6 Edge donose neke novine sa softverske strane koje će sve oduševiti. U pitanju sitnica koja je sve nervirala, pročitajte o čemu se radi!

Kako bi razne kompanije zaradile ili kako bi se promovisale, one bi sklapale ugovore između sebe i pravile dogovore koji podrazumevaju timski rad i delovanje. Iz takvih dogovora se obično rađalo “uslovljavanje” korisnika na korišćenje pojedinih aplikacija ili servisa. Sigurno ste primetili da pojedini proizvođači telefona u svojim Android platformama pakuju aplikacije koje nisu matične ali imaju takav status kao da jesu. To znači da korisnik telefona iako mu se ne dopda recimo Google Music aplikacija, on nije u mogućnosti da je obriše.

 



To nervira mnoge korisnike jer pre svega ne žele dve aplikacije koje vrše isti posao ili ti jednostavno žele da oslobode više prostora za druge aplikacije koje im se dopadaju. Jedini način da se preinstalirane aplikacije obrišu na tim telefonima je nakon root-ovanja i uz pomoć pojedinih aplikacija ili procedura. Mi smo naravno napravili uputstvo koje pokazuje proceduru brisanja tih aplikacija tako da se možete uputiti na priloženi LINK i pogledati kako da to obavite. Drugo rešenje je da kupite Galaxy S6 ili Galaxy S6 Edge!

>> Kako obrisati sistemske aplikacije na Android telefonu? <<

Kako bi Samsung izašao u susret svojim korisnicima koji su pisali razne internet peticije u kojima su zahtevali da im se pruži sloboda izbora aplikacija, rešeno je da se pregovara sa Google-om u nameri da se probelm reši. Na sreću mnogih ovi pregovori su uspešno privedeni kraju, a tome svedoče telefoni Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge. Novi vodeći telefoni (eng. flagship) Samsung-a pružaju mogućnost brisanja svih aplikacija koje nisu okviru TouchWiz-a.