Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG ažurira odabrane telefone na Android 11, neki će čak dobiti i Android 12!

LG ažurira odabrane telefone na Android 11, neki će čak dobiti i Android 12!

LG planira da odradi ažuriranja na Android 11, na nekim modelima čak i na Android 12, uprkos nedavnoj odluci kompanije da ugasi odeljenje za mobilne uređaje. Pročitajte više o ovome u nastavku teksta.

LG je doneo tešku odluku da napusti posao sa telefonima, ali svoje trenutne korisnike neće ostaviti na cedilu. Kompanija će nastaviti da objavljuje ažuriranja na Android 11 za određene uređaje, što je potvrdila objava LG-ja na južnokorejskoj verziji sajta.

 



Rad na ažuriranju Android-a 12 se takođe nastavlja, međutim, LG nije otkrio za koje telefone se očekuje da dobiju ovo ažuriranje (nedavni vodeći modeli Wing i Velvet, najverovatnije). Kompanija upozorava da će se vreme i dostupnost razlikovati u zavisnosti od zemlje.

Bezbednosna ažuriranja će i dalje izlaziti. Međutim, nije jasno koliko će to trajati - što je jedno od pitanja na koje treba dati odgovor pre nego što LG Mobile zatvori svoja vrata (što se očekuje do 31. jula).

Postoji stranica u LG Nemačka koja prati status uvođenja Androida 11. Android 12 još uvek nije pomenut, ali možete ga oečkujete da će biti ažuriranja i na ovu verziju.

Što se tiče hardverske podrške, servisni centri će nastaviti da popravljaju telefone, LG će čak podeliti kupone za besplatne popravke. Međutim, ponuda telefona i dodatne opreme (futrole, zaštitnici ekrana) je ograničena. Srodni proizvodi (npr. Bluetooth slušalice, zvučnici itd.) i dalje će se razvijati.