Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

M755 Kids je dečiji tablet koji košta 40€.

M755 Kids je dečiji tablet koji košta 40€.

Za 40€ i da vam ne bude žao ukoliko ga dete slomi. Mada, napravljen je tako da izdrži padove, udarce, pa čak i žvakanje.

Do sada nismo mnogo pisali o tablet računarima koji su namenjeni za decu. Možda je pravo vreme da počnemo. Realno, današnja deca provode mnogo vremena uz crtaće, igrice ili YouTube. Deca brzo nauče da koriste uređaje osetljive na dodir te se brzo i vežu za isti. Međutim, da li je pametno ostaviti detetu tablet koji roditelji koriste za posao ili zabavu? Naravno da nije, te što će dete moći da poremeti sva podešavanja, te što ga može upropasiti… Ipak nije uredu da dete upropasti tablet koji je skuplji 100€ - 150€.

Srećom, postoji tablet koji je napravljen baš za decu do 7 godina. Njegov dizajn je takav da će se deci itekako dopasti. Izdržljiv je i košta svega 40€. Ok, znamo da niko od nas roditelja ne bi voleo da dete provodi mnogo vremena uz tablet, tako i treba biti. Međutim, to ne znači da tablet deci ne može pomoći pri razvoju. Mnogo je pametnih crtaća na YouTube-u, kao i interaktivnih igrica na Google Play prodavnici koje su dobre za podsticanje razvoja inteligencije deteta. Sve dok se roditelji pridržavaju svojih pravila da dete može koristiti tablet na određeno vreme, pod određenim uslovima, problema biti neće.



Ako uzmemo u obzir da su Google i Samsung predstavili YouTube Kids i Safety Screen aplikacije, onda roditeljima nije teško deci ograničiti korišćenje Android uređaja.

M755 Kids tablet pokreće Android 5.1. Ima ekran rezolucije 1024*600, dijagonale 7 inča te ga je lako spakovati i poneti sa sobom. Poseduje 8 GB interne memorije koja može biti proširena putem MicroSD kartice do 32 GB. Što se RAM-a tiče, M775 Kids tablet ima 512 MB što je dovoljno za potrebe deteta starosti do 7 godina. Ima kamere napred i nazad, a njihova rezolucija je 0.3 MPx. Dizajn je takođe prilagođen deci što je baš super budući da bi nejga deca i koristila.

Što se detaljnijih karakteristika M755 Kids tableta tiče, možete ih pročitati na priloženom “KUPI” baneru, gde inače možete ostvariti kupovinu. Budući da tablet košta 40€, on ne podleže carinjenju tako da će vas ova kupovina izneti ne više od cene samog tableta.