Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Možda nije pametno da pokušate da rastavite Essential PH1!

Možda nije pametno da pokušate da rastavite Essential PH1!

“Tvrdi” Essential PH1 telefon je izuzetno teško rastaviti te se ne preporučuje korisnicima da to sami pokušaju! Inače, da biste ga otvorili, potrebno je da prvo uklonite ekran!

Većina korisnika današnjih pametnih telefona se nikada neće usuditi da ih otvore u slučaju nekog kvara. Često je to greška jer se mnogi telefoni vrlo lako otvaraju, iako to tako ne deluje.

 



Međutim, današnje najnovije, premium telefone je baš teško otvoriti jer su oni čvrsto zapečaćeni kako voda ne bi doprela do njih. Plus, većina tih telefona je stakleno što dodatno otežava posao.

>> Essential PH1 je telefon koji je kreirao i lansirao tvorac Android-a: Andy Rubin! <<

>> Kako zameniti polomljeno ili oštećeno staklo na telefonu ili tabletu? <<

Čuveni sajt iFixit.com je nedavno rešio da se pozabavi tim modelom i otvori ga za svoje posetioce. Kako navode u svom postu, bilo je mnogo poteškoća oko uklanjanja ekrana i uopšte oko otvaranja telefona.

Imali su mogo problema po pitanju lepla koji je držao zadnje staklo i ekran za kućište telefona. Lepak nikako nije hteo da popusti kako bi staklo moglo da se odlepi. Ekipa iz iFixit-a je morala da prvo priemeni veliku količinu toplote pa onda naglo da sve ohlade uz pomoć super hladnog spreja kako bi zadnje staklo moglo da se odlepi.



Kada su na kraju uspeli da bez oštećenja uklone zadnje staklo, shvatili su da tu ima samo par mali šrafova i da se telefon može otvoriti tek nakon što se ekran ukloni. Međutim, prethodna metoda, vrelo-hladno nije pomogla te su ekran polomili prilikom daljeg rastavljanja telefona. Nakon što se ekran i zadnje staklo uklone, moguće je normalno “zaviriti ispod haube”.

I na kraju, kada je ekipa sa iFixit.com konačno ceo telefon rastavila do najsitnijeg delića, oni su Essential PH1 dodelili ocenu “1” koja ga odlikuje kao jedan od najtežih telefona za popravljanje.



Drugim rečima, ne pokušavajte da ga otvarate nikako jer ćete na kraju završiti sa polomljenim ekranom. Više o celom procesu rastavljanja Essential PH1 telefona može pročitati na iFixit.com sajtu.