Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji telefoni iz 2016 godine? (VIDEO)

Najbolji telefoni iz 2016 godine? (VIDEO)

Evo koji su to najbolji telefoni za 2016 godunu! Saznajte koji je telefon izbor redakcije ili koji je to najbolji, a najjeftiniji telefon za 2016-tu! 

Već je kraj godine i vreme je da izaberemo najbolje telefone iz 2016 godine. Nije lako izabrati model telefona koji će bez konkurencije biti na tronu 2016-te. Iz tog razloga, imaćemo nekoliko kategorija.

 



Prvo ćemo početi sa telefonima koje smo lično testirali. Dakle, prvo ćemo odabrati najbolji telefon za 2016 godinu koji je redakcija PametniTelefoni.rs imala prilike da testira.

Najbolji telefon iz 2016 godine po izboru redakcije

Imali smo nekoliko modela na testu, a većina njih dolaze upravo iz premium klase. 2016 godina nije donela previše iznenađenja, ali je kupcu svakako omogućila veći izbor i povoljniju ponudu. To je ono što je našem tržištu svakako bilo potrebno kako bi se cene koliko, toliko, konsolidovale.

Iako na testu možda nismo imali sve vodeće telefone, svih vodećih kompanija, imali smo sreće da testiramo one za koje mnogi tvrde da su jedni od najboljih. Nije nam bilo previše lako da se odlučimo za najbolji telefon 2016 godine po izboru redakcije PametniTelefoni.rs jer smo se baš dvoumili između par uređaja. Jedan od njih ima sjajne mogućnosti kada je kamera u pitanju, dok drugi bukvalno “razvaljuje” kad je u pitanju izrada, dizajn, ali i karakteristike.

Da skratimo priču, HTC 10 je naš izbor! Smatramo da se radi o izvanrednom telefonu. Jednostavno, oni koji su ga probali ne mogu lako da zaborave na njega. On ima odlične karakteristike i samo ćemo ukratko o njima:



Tu su 4 GB RAM-a, Snapdragon 820 čipset što podrazumeva dva dvojezgarna procesora, takta 2.15 i 1.6 GHz, kao i Adreno 530 grafički čip.

Ovo je dakle ispod haube, a spreda se nalazi takođe odličan ekran, tipa SeperLCD5, dijagonale 5.2 inča. Ako bolje pogledate telefon, nema šanse da ne primetite kako je HTC u odnosu na svoje prethodne premium telefone, sve lepo upakovao, bez širokih ivica oko ekrana, bez brade i nepotrebnog HTC brendinga. Jednostavno, sve je simetrično i proporcionalno.

Postavka kamera je izuzetna. Doduše, nisu najbolje, ali su svakako vrhunske. Prednja kamera ima 5 MPx i prva je prednja kamera koja ima optičku stabilzaciju slike, dok je zadnja 12 MPx i naravno ima OIS i laserski autofokus. Više o kamerama HTC telefona i uopšte o telefonu, možete pročitati u našem detaljnom testu za koji smo vam priložili link OVDE.



E sada, zašto smo se dvoumili. Pa baš zbog toga što je Huawei P9 takođe fantastičan telefon! Njegove dve Leica kamere su sjajne i mnogo dobre fotografije mogu da se naprave ovim telefonom. Međutim, naš sud je takav da je HTC 10 univerzalnija opcija, dok je Huawei P9 za one koji vole da eksperimentišu sa kamerom.



Najbolji telefon iz 2016 godine

To je to što se tiče najboljih telefona koje smo mi lično testirali, a sada je vreme za uopšte najbolji telefon iz 2016 godine. Stvarno je mnogo vrhunskih telefona i nekako nije pošteno izdvojiti jedan kao najbolji. Zato ćemo reći koji je to po našem sudu najbolji telefon za 2016 godinu. Imali smo prilike da probamo Galaxy S7 Edge, malo i da ga koristimo, ali ne i da odradimo detaljan test. Ipak, prema mnogim recenzijama naših kolega koje smo pročitali, ovaj telefon je definitivno najbolji od svih na tržištu.

Nećemo zalaziti u karakteristike, sigurni smo da su vam one poznate, ali ako nisu imate ih OVDE. Sve u svemu, Galaxy S7 Edge ima kameru koja koristi isti senzor kao i propali Note 7, što znači da su fotografije i snimci jezivo oštri, bogati bojama i sa odličnim bokeh efektom.

Performanse su neverovatne i tu nema greške. Ekran je fantastičan, blago rečeno. Slika na Super AMOLED ekranu, dijagonale 5.5 inča, sa rezolucijom od 1440*2560 piksela i ppi-om od 534, izgleda veličanstveno! Hvala nebesima pa je Samsung smanjio luk zakrivljenosti kod Galaxy S7 Edge modela u odnosu na Galaxy S6 Edge pa je i to svedeno na savršenstvo.

Ako na minut zaboravimo na sve ovo, softverska optimizacija i otpornost telefona na vodu i prašinu su takođe ogroman plus! Tačno je da postoji mnogo telefona koji su otporni na vodu ili koji su odlično optimizovani, kao recimo HTC 10, ali malo je onih koji su u celosti najbolji. Tačnije, Galaxy S7 Edge je takav telefon i zato njega biramo kao najbolji telefon iz 2016.

Dâ Galaxy Note 7 nije “prop˙o” sigurno bi on odneo titulu. I na kraju samo da nagovestimo da su Google Pixel telefoni takođe odlični, kao i iPhone 7 Plus, i sigurno nebiste pogrešili ukoloko se ipak odlučite za njih.

Najbolji, a najjeftiniji telefon za 2016 godinu

Ovde ne želimo mnogo da diskutujemo o tome koji je to najbolji, a najjeftiniji telefon za 2016 godinu jer bismo završili ovo izlaganje u 2017 godini. Mnogo je tu različitih aspekata koji bi mogli da utiču na odluku, međutim činjenica su činjenice i mi ćemo se držati njih.

Dakle, ono što je najbitnije je da najbolji, a najjeftiniji telefon provereno dobro radi. Naravno, to sa sobom vuče i dobre karakteristike. Shodno tome, Vernee Thor je jedan od retkih telefona koji je u cenovnom rangu od svega 110$, a da pritom ima 3 GB RAM-a, osmojezgarni procesor i koliko, toliko, dobre ostale komponente.

Ekran je recimo HD rezolucije i pruža veoma dobar prikaz slike, dok je postavka kamera 12 MPx i prednja 5 MPx. Za telefon ovog cenovnog ranga, i ekran, i kamere su super. Jedina stvar koja bi mogla biti još bolja je izrada telefona od metala, umesto od plastike. Međutim, Vernee Thor je izrađen od kvalitetne gumirane plastike tako da je i to nekako prihvatljivo.

Razlog zbog čega je baš Vernee Thor odneo titulu najboljeg, a najjeftinijeg telefona za 2016 godinu je to što smo se lično uverili da se radi o sjajnom uređaju. Imali smo ga na testu i njega možete pogledati OVDE.

To je to! Ovo je lista najboljih telefona za 2016 godinu podeljena u par kategorija. Inače, znamo da ste se zasitili brojnih priloga u kojima se Galaxy S7 Edge navodi kao najbolji telefon za 2016 godinu, međutim to je skroz opravdano.