Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji telefoni u cenovnom rangu od 400€ do 500€!

Najbolji telefoni u cenovnom rangu od 400€ do 500€!

Pogledajte kratku listu telefona koje mi preporučujemo, a da su oni pritom u višem cenovnom rangu.

U poslednje vreme smo često pisali o tome koji su to telefonu najbolji i najpovoljniji. Shodno tome, obuhvatili smo one niže cenovne rangove, dosegnuvši najviši cenovni rang od 300€ do 400€. Međutim, nisu svi u potrazi za najpovoljnijim telefonom, neko “trese sito i rešeto” u nadi da sebi pronađe najbolji telefon među najskupljim.

Zato danas pišemo tekst gde ćemo preporučiti najbolje telefone u cenovnom rangu koji se proteže od 400€ do 500€. Ukratko ćemo spomenuti koji su razlozi zašto smo baš odlučili te modele i dodati koji su potencijalni nedostaci.



Huawei P8

Rešili smo da uvrstimo Huawei P8 na ovu listu iz mnogih razloga. Opet, kada bolje razmislimo, taj sklad kojim ovaj uređaj pleni nas je osvojio. Dizajn telefona je nesumnjivo odličan. To govorimo pre svega zato što nije eksperimentalan, poput Galaxy S6 Edge telefona, već je elegantan i suptilan. Takođe, Huawei P8 je izrađen od metala i to izjedna što dodatno doprinosi odličnom utisku kada pogledate telefon.

Sledeća pozitivna stavka koju želimo da istaknemo kod ovog modela su performanse. Telefon radi kao zmaj! Dok smo ga testirali, ni u jednom momentu nas nije izneverio. On ima 3 GB RAM-a, HiSilicon Kirin čipset koji podrazumeva dva četvorojezgrana procesora, takta 2.0 GHz i 1.5 GHz, kao i Mali T628 MP4 grafički čip.

Jedino mu je kamera malo slabijih performansi te je to jedina stvar koja će ovaj telefon razlikovati od ostalih na listi. Ekran mu je dijagonale 5.2 inča, FullHD rezolucije. Interna memorija 16 GB ili 32 GB, a nadogradiv je na Android 6 Marshmallow. Detaljan test Huawei P8 telefona možete pročitati na priloženom linku gde između ostalog možete pogledati kakve fotografije on pravi. Bitno je to da je telefon odličan, kako po pitanju performansi, tako i po pitanju izrade, softvera ali i podrške budući da je Huawei zauzeo ozbiljnu poziciju kod nas.

>> Huawei P8 - Test <<



Detaljne karakteristike telefona možete pogledati na priloženom linku:

>> Huawei P8 - karakteristike i cene <<

Huawei Nexus 6P

Ovo je uređaj koji takođe dolazi iz Huawei kopanije, međutim pod Google pokroviteljstvom. Kao i svi Nexus uređaji, ovaj se takođe najviše ističe po svom karakterističnim čistim Android korisničkim iskustvom.

 



Dakle, Nexus 6P je telefon koji će uvek prvi dobijati sve nadogradnje, čak i one najbitnije koje podrazumevaju novu verziju Android-a. No, to nije sve jer je Huawei Nexus 6P prvi premium telefon Google Nexus linije.

 

Njegove karakteristiku su izuzetno visoke. On ima prostran ekran dijagonale 5.7 inča, zatim 3 GB RAM-a, 13 MPx zadnju kameru i 8 MPx prednju kameru. Ispod haube se nalazi Qualcomm Snapdragon 810 čipset, što garantuje neverovatno odazivne performanse.



 

Njegov dizajn je takođe jako dobar, malo više obliji ali sa dosta ukusa. Izrađen je u potpunosti od metala, bez mogućnosti da se baterija menja. Za razlliku od Huawei P8 modela, Nexus 6P ima čitač otiska prstiju. Neki nedostaci koje bi mogli da vežemo za ovaj telefon su možda malo slabije performanse kamere i eventualno ekran. Nešto više o Huawei 6P telefonu pročitajte na priloženom linku:

>> Google je predstavio Nexus 6P, svoj prvi premium telefon! (VIDEO) <<

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati na priloženom linku:

>> Huawei Nexus 6P - karakteristike i cene <<

One Plus 2

Prosto bi bilo glupo da ne spomenemo “ubicu vodećih” telefona! Kao i njegov prethodnik, OnePlus 2 je uspeo da ugorzi mnoge konkurente svojim neverovatnim karakteristikama ali sa druge strane i niskom cenom.

Ovaj “ubica” dolazi sa LTPS LCD ekranom, dijagonale od 5.5 inča sa gustinom piksela od 401 ppi. Ekran je prekriven četvrtom generacijom Corning Gorilla Glass zaštite i ima izuzetan prikaz. čija je gustina piksela 401 ppi. Ekran je prekriven četvrtom generacijom Corning Gorilla Glass zaštite

 

Treba napomenuti da OnePlus Two dolazi u dve verzije, jedan sa 16 GB interne memorije i 3 GB RAM-a, a drugi sa 64 GB interne memorije i 4GB RAM-a. Kao što ste do sada mogli da pročitate na našem sajtu još pre predstavljanja OnePlus Two telefona, njegova zadnja kamera je 13 MPx koja daje veoma dobre fotografije sa kojima bi i zahtevni korisnici bili zadovoljni. Naravno, LED blic i laserski autofokus takođe idu uz kameru kada je poleđina telefona u pitanju. Sa prednje strane se nalazi 5 MPx kamera koja takođe daje inzvaredne selfie fotografije…

 

DualSIM (nanoSIM) je prisutan što pruža dodatnu mobilnost i efikasnost svima koji će ga koristiti. Naravno, uz navedene karakteristike, telefon takođe broji module kao što su WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, A-GPS, GLONASS i slično. Ono što treba istaknuti je da OnePlus Two dolazi sa USB Tip C standardom i senzorom koji čita otiske prstiju.

Što nedostataka tiče, jedino što bi mogli da kažemo po tom pitanju je sledeće: One Plus 2 je izrađen odlično, ali nije od metala. Nama generalno to nije nešto što bi nas odbilo, ipak to je nešto što predstavlja problem mnogim kupcima. Stoga, izbor materijala pri izradi telefona ističemo kao “nedostatak”. Detaljnije o OnePlus 2 telefonu pročitajte na priloženom linku:

>> Novi “ubica premium telefona” je stigao! Kupite ga bez sistema za pozivanje... <<

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati na priloženom linku:

>> OnePlus 2 - karakteristike i cene <<

Motorola Moto X Play

Mi smo već u pojedinim tekstovima spominjali da je Moto X Play odličan telefon i samim tim odlična kupovina. Moto Play X je uređaj za one koji vole prostranem ali veoma kvalitetne FullHD ekrane. Njegova dijagonala je 5.5 inča i ima veoma dobar prikaz boja i vidljivost pri skoro svim uglovima gledanja.

Dolazi sa 16 GB ili 32 GB interne memorije i 2GB RAM-a. Moto Play X sigurno nije telefon koji će se pohvaliti svojim čipsetom ili kapacitetom RAM-a. To je telefon koji oduševljava kamerom i baterijom, ako izuzmemo to da je Android korisničko iskustvo veoma slično Nexus telefonima.

 

Naime, Moto X Play ima zadnju kameru od 21 MPx, dok je prednja od 5 MPx. Fotografije su veoma dobre, čak i u slabijim uslovima osvetljenja. Sa te strane će svi korisnici biti zadovoljni. Međutim, baterija kapaciteta 3.630 mAh je nešto što će sve korisnike oduševiti. Prema iskustvu pratioca našeg portala, baterija bez problema izdrži oko dva dana korišćenja. To je za ovako veliku dijagonalu, izuzetno.

Što se čipseta tiče, Moto X Play pakuje Snapdragon 615 što malo slabije u odnosu na prethodne uređaje. No, ne možemo reći da je to nedostatak. Ipak je su u pitanju dva četvorojezgrana procesora, jedan takta 1.7 GHz, a drugi takta 1.0 GHz. Pravi nedostaci ovog uređaja je možda malo jeftiniji dizajn. No, o ukusima se ne raspravlja te je ovaj nedostatak nekako pod znakom pitanja.

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati na priloženom linku:

>> Motorola Moto X Play - karakteristike i cene <<

HTC One A9

Nedavno smo imali ovaj telefon na test pa smo se setili i njega. Iako znamo da ovaj telefon mnogi ne vole “po default-u”, verovatno zato što iPhone podseća na njega, mi smo ga uvrstili na ovu listu jer to zaslužuje.

HTC One A9 ima odličan FullHD AMOLED ekran, dijagonale 5 inča, sa zakrivljenim staklom na ivicama. Što se dizajna i izrade tiče tu nema greške. Izrađen je u potpunosti od metala i to izjedna.

Ima prednju, selfie kameru od 4 ultrapiksela koja pravi odlične fotografije. Što se zadnje kamere tiče, senzor je veličine 13 MPx. Bukvalno sve kod HTC One A9 telefona možemo da pohvalimo, čak i bateriju.

Ono što može da se smatra nedostatkom je to čudan izbor čipseta. Očekivali smo da će HTC implementirati Snapdragon 820, međutim nije. HTC se odlučio sa malo slabiji Snapdragon 617. Ipak, uz ovaj čipset ide 2 GB RAM-a kada za verziju od 16 GB ROM i 3 GB RAM-a za verziju od 32 GB ROM. Tu je i solidan Adreno 405 grafički čip, čitač otiska prstiju, sistem brzog punjenja i još mnogo toga.

Sve u svemu, detaljan test HTC One A9 telefona možete da pročitate na priloženom linku:

>> HTC One A9 - Test <<

Detaljne karakteristike telefona možete pogledati na priloženom linku:

>> HTC One A9 - karakteristike i cene <<