Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nakit koji crpi električnu energiju iz vaših vena!?

Nakit koji crpi električnu energiju iz vaših vena!?

Napunite telefon pomoću električne energije sakupljene protokom krvi iz vaših vena. Pogledajte kako!

Naomi Kizhner, industrijski dizajner i diplomirani student Hadassah koledza u Jerusalimu je dizajnirala nakit koji sakuplja električnu energiju iz vena osobe koja ih nosi. Navodno se nakit nakači pomoću igle na vene i tako krv koja protiče kroz nakit okreće mali točkić pozicioniran u unutrašnjosti samog nakita. Naomine beleške govore da nakit nije napravljen i dizajniran kao osnovni izvor energije, ali otvara diskusiju koja se bavi o tome koliko ćemo daleko otići kao zavisnici od električne energije.

>> Kako sačuvati bateriju na Android uređaju!? <<



>> Kako oporaviti bateriju na Android telefonu ili tabletu? <<

>> Kako sačuvati bateriju na telefonima koji koriste AMOLED ekrane!? <<

Projekat nazvan "zavisnost od električne energije" (Energy Addicts) sastoji se od tri tipa nakita. The Blinker, The E-Pulse Conductor, i The Blood Bridge. Na njenom sajtu, Naomi imeđu ostalog govori: "Posao zapada u svet koji je uveliko u gubitku sa energijom, što primorava ljude da krenu u potragu za alternativnim izvorima obnovive električne energije. Predloženo rešenje na ovu dilemu je u skladu sa idejama o biološkom bogastvu odnosno crpljenje energije direktno iz čoveka".

>> Kako popraviti telefon koji neće da se puni? <<

>> Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona? (VIDEO) <<



>> Kako zameniti bateriju na Galaxy S6 telefonu? (VIDEO) <<

Možda zvuči surovo i da je cela ideja otišla predaleko, ali kada sagledate činjenicu da danas postoji mnogo ljudi sa pirsinzima i raznoraznim implementacijama u sopstvenom telu onda ovo nije ništa novo. Pored toga što dekoriše telo i kreira potpuno novu dimenziju nošenja nakita ovaj potez bi omogućio potpuno besplatnu energiju kojom će moći da se napuni telefon, tablet i sl. Verovatno će u budućnosti moći da obezbedi dovoljno energije da lampu drži upaljenom ili da pokrene projekciju hologramskog sistema za navigaciju koja je implementirana u sam nakit. Mogućnosti su neograničene i samo je pitanje vremena kada će ovo zaživeti.

Da li će ovo Vama služiti kao nakit ili ćete ovo koristiti kao izvor energije?



Energy Addicts. from naomi kizhner on Vimeo.

>> Punjač koji puni bateriju za svega dva minuta! (VIDEO) <<

>> Napunite bateriju za 5 minuta!? <<