Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi PlayStation 5 kontroler može da se koristi sa Android telefonima!

Novi PlayStation 5 kontroler može da se koristi sa Android telefonima!

Spekuliše se da će novi PlayStation 5 DualSense kontroler ili kako ga mi ovde zovemo "džojstik", imaće fabričku podršku za Android!

Twitter je prepun recenzija nove PlayStation 5 konzole. Jedan od njih, Austin Evans, objavio je video na YouTube-u u kome je govorio o onome šta mu je dozvoljeno da govori do sada.

 



U videu otpakivanja DualSense kontrolera koji će doći uz novi PlayStation 5, Evans potvrđuje nešto u šta smo sumnjali: DualSense će imati podršku za Android “direktno iz kutije”.

U video snimku, Evans zapravo koristi kontroler za igranje igre kroz Microsoft xCloud servis. Video simak možete pogleadti ispod. 

*Ukoliko vas zanima podrška za Android, premotajte na 6:50.

Iako je ovo uzbudljiva vest za Android gejmere, nije totalno neočekivana. Ne tako davno, načuli smo da su unutrašnje komponente DualSense kontrolera veoma slične onim u DualShock 4, kontroleru za PlayStation 4. Logično je bilo zaključiti da će onda i DualSense podržavati Android uređaje.

Ipak, lepo je znati da možete vaš novi PS 5 kontoler koristiti i kao novi Android kontroler kada god vam to bude potrebno.