Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je najgori tablet koji smo ikada videli! Izgleda kao delo deteta, a ne kompanije! (VIDEO)

Ovo je najgori tablet koji smo ikada videli! Izgleda kao delo deteta, a ne kompanije! (VIDEO)

Pogledajte kako izgleda najružniji i najgori mogući tablet koji ugledao svetlost dana. I ne samo to, ovo nije tablet koji je napravljen pre mnogo godina!

YouTube korisnik, EEVblog, je napravio video gde nam je pokazao tablet koji veoma čudno izgleda. Na njega je slučajno naišao, a kako saznaje on se i dalje koristi u pojedinim bolničkim ustanovama. Naime, kompanija “Esinomed” je po narudžbini pravila tablet računare koji su trebali da služe nekim osnovnim operacijama.

Čovek sa EVblog kanala je rešio da zaviri malo u taj tablet, koji je između ostalog, serijskog broja 11 (ko bi rekao da ovakav tablet može otići u serijsku proizvodnju). Kada spolja pogledate tablet, prvi utisak koji se stiče je da se radi o nekom prototipu, pogotovo zato što ekran ima neke čudne šare preko njega. Da ne govorimo o tome da mu je kućište metalno, teško i nenormalno debelo.



Kada je EEVblog otvorio tablet ostao je bez reči! Nije mogao da veruje šta vidi svojim očima, a nismo mogli ni mi! Ispod zadnje metalne maske se nalaze komponente računara, ručno spojene i prilagođene za kućište. Cela ta postavka deluje kao igra nekog deteta ili kao pokušaj da se eksperimentalno, od dostupnih delova u kući, napravi tablet.

Unutra se čak nalazi ručno pravljena ploča zadužena za kontrolu napona struje. Jasno se vidi kako je ručno lemljena žica, bakarne magistrale i ostali delovi. Čak se nisu potrudili da dve ploče spoje MicroUSB na USB, već su USB kabel presekli i direktno zalemili na ploču.

Najgore od svega je to što su umesto odgovarajuće baterije zalemili niz punjivih AA baterija i omotoli ih u papir! Neverovatno! Kako je moguće da je ovako nešto moglo da prođe? Kako je moguće da niko ovo nije proveravao? Kako je uopšte moguće da je neko naseo foru i kupio ovo?



Pogledajte video koji sve navedeno demonstrira: