Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

PlayStation 5 kontroler može da se koristi sa Android telefonima!

PlayStation 5 kontroler može da se koristi sa Android telefonima!

Da li ste znali da se PlayStation 5 DualSense kontroler, ili kako ga mi ovde zovemo "džojstik", može koristiti i sa Androd ureađajima?

Twitter je prepun recenzija PlayStation 5 konzole. Jedan od njih, Austin Evans, objavio je video na YouTube-u u kome je govorio o onome šta mu je dozvoljeno da govori u periodu kada je ta konzola trebalo da bude lansirana.

 U videu otpakivanja DualSense kontrolera koji dolazi uz novi PlayStation 5, Evans potvrđuje nešto u šta smo tada sumnjali: DualSense će imati podršku za Android “direktno iz kutije”.

U video snimku, Evans zapravo koristi kontroler za igranje igre kroz Microsoft xCloud servis. Video simak možete pogleadti ispod. 

*Ukoliko vas zanima podrška za Android, premotajte na 6:50.

Iako je ovo uzbudljiva vest za Android gejmere, nije totalno neočekivana. Ne tako davno, načuli smo da su unutrašnje komponente DualSense kontrolera veoma slične onim u DualShock 4, kontroleru za PlayStation 4. Logično je bilo zaključiti da će onda i DualSense podržavati Android uređaje.

Ipak, lepo je znati da možete vaš novi PS5 kontoler koristiti i kao novi Android kontroler kada god vam to bude potrebno.>> Kako povezati Xbox ili PS4 Bluetooth "džojstik" sa telefonom? <<