Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Popularna aplikacija CCleaner se pretvorila u nešto veoma loše...

Popularna aplikacija CCleaner se pretvorila u nešto veoma loše...

Nekada je CCleaner aplikaciju volela i koristila cela planeta, a sada je situacija totalno drugačija! Naš savet je: izbegavajte je! Evo zašto…

CCleaner je ekstremno popularna aplikacija, kako za računare, tako i za telefone. Ona ima oko 100 miliona preuzimanja od kako se pojavila na Google Play prodavnici, 2014. godine. Mnogi su ovu aplikaciju svrstavali u pet najboljih za održavanje telefona ili računara. Međutim, kompaniju Piriform, koja je inače tvorac CCleaner aplikacije, je prošlog leta kupila kompanija Avast.

 



Svi dobro znamo da mnogo aplikacija za odražavanje Android-a ima veoma lošu reputaciju. To nije bio slučaj sa CCleaner aplikacijom. No, ispostavilo se da je Avast napravio neke velike promene zbog koje mnogi Android korisnici nisu zadovoljni. Aplikacija je dobila potpuno nov korisnički izgled, ali i naziv. Sada se zove “Avast CleanUp”.

To što sve izgleda drugačije i što je naziv promenjen nije problem. Ono što je problem je što mnoge korisne opcije nisu više na raspolaganju. Sa druge strane, aplikacija je oko pet puta veća u odnosu na originalnu CCleaner aplikaciju.

Mnogi korisnici se žale da Avast preko ove aplikacije skuplja informacije o njima, a da oni to nisu dozvolili. Naravno, to još nije utvrđeno i zvanično objavljeno. Ono što sigurno znamo je da korisnici nisu zadovoljni, da je aplikacija ostala bez nekoliko ključnih funkcija i da aplikacija zauzima mnogo više interne memorije nego ranije. Shodno tome, mi bismo vam preporučili da je zaobiđete.

Znači li ovo da će Avast izgubiti mnoge CCleaner korisnike? To ćemo videti u narednih godinu dana…