Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Prilično stabilan LineageOS 14.1 dostupan za Xiaomi Redmi Note 5 Pro!

Prilično stabilan LineageOS 14.1 dostupan za Xiaomi Redmi Note 5 Pro!

Xiaomi Redmi Note 5 Pro je dobio nezvaničan LineageOS 14.1 ROM koji gotovo da nema grešaka!

Xiaomi Redmi Note serija telefona je doživela ogroman uspeh i jedna je od najpopularnijih linija telefona same kompanije. Sa fokusom na indijsko tržište, Xiaomi je pre meseca dana lansirao Redmi Note 5 i Redmi Note 5 Pro model.

 



Još od tada, kompanija rasprodaje taj telefon u velikim količinama služeći se raznoraznim popustima i sličnim akcijama. Zahvaljujući tome, baza korisnika tih modela je vrlo brzo narasla, a mežu njima je i veliki broj programera koji su rešili da naprave Custom ROM za Redmi Note 5 Pro model.

Trenutno postoji tri različite varijante za Xiaomi Redmi Note 5 telefona:

- Redmi Note 5

- Redmi Note 5 Plus

- Redmi Note 5 Pro

Sva tri telefona upošljavaju različite komponente te im je cena samim tim različita. To je politika koju Xiaomi već dugo praktikuje kako bi se svaki novi model telefona prilagodio različitim budžetima korisnika. Xiaomi je dodatno zakomplikovao i zamrsio situacija rebrendiranjem Redmi Note 5 Pro modela u Redmi Note 5 za kinesko tržište gde ga je lansirao uz Android 8 Oreo verziju, direktno iz kutije.




Za sada, zvanični TWRP recovery je dostupan za Redmi Note 5 model, kao i za Redmi Note 5 Plus, dok je za Redmi Note 5 Pro dostupna nezvanična verzija TWRP recovery-a. Uzimajući u obzir činjenicu da postoji Redmi Note 5 Pro model koji dolazi sa Android 8 Oreo verzijom direktno iz kutije za kinesko tržištem, nije neočekivano da model koji dolazi sa Android 7 Nougat verzijom uskoro dobije “Google Project Treble” podršku.

Uglavnom, dok se sve to zvanično i ne dogodi, Android zajednica je bila vredna i “izrodila” nezvaničnu verziju LineageOS 14.1 za Xiaomi Redmi Note 5 Pro model. Iza tog Custom ROM-a konkretno stoji programeri koji se na XDAdevelopers.com forumu potpisuju “vasishath” i “Shahan_mik3”.

Programeri koji su razvili LineageOS 14.1 za Redmi Note 5 Pro model tvrde kako sve što je najbitnije radi u najboljem redu, a to se odnosi na VoLTE, RIL, čitač otiska prstiju, WiFi, Bluetooth i ostalo. No, postoje neke stvari koje nisu u potpunosti funkcionalne te ne možemo reći da je sve u besprekornom redu. Da razjasnimo, pravi Android entuzijasti bi za ovaj ROM rekli, “skroz stabilno!” Shodno tome, uživajte u modifikovanju svog Redmi Note 5 Pro telefona instalirajući mu čist Android 8 Oreo operativni sistem.



Sve što vam je potrebno možete pronaći na ovom LINKU. A ukoliko želite da vam napravimo detaljno uputstvo, pišite nam u komentarima pa ukoliko bude veliki broj zainteresovanih, napravićemo ga!