Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Procurele detaljen specifikacije Asus Zenfone 8!

Procurele detaljen specifikacije Asus Zenfone 8!

Pogledajte procurele detaljne informacije o nadolazećim Asus Zenfone 8 i Zenfone 8 Flip modelima.

Asus će predstaviti Zenfone 8 i Zenfone 8 Flip za samo nekoliko dana, 12. maja. Zahvaljujući prilično opsežnim curenjima, već imamo prilično dobru ideju šta da očekujemo, kao i kako će dva telefona izgledati. Još više sada kada se na mreži pojavio vrlo detaljan opis specifikacija za Zenfone 8, ranije nazvanog „Mini“.

 



Većina osnovnog hardvera je već bila poznata i ovde se samo ponovo afirmiše, poput Snapdragon 888 čipseta, do 16 GB RAM-a (sa varijantama od 6 GB i 12 GB, takođe potencijalno stvar) i do 256 GB UFS 3.1 prostora za skladištenje. Za ekran Zenfone 8 se već znalo da ima dijagonalu od 5,92 inča i FullHD + rezoluciju. Prema novim informacijama, takođe će imati brzinu osvežavanja od 120 Hz, a proizvodiće ga Samsung, koristeći trendi E4 AMOLED tehnologiju. Pokriva ga - Gorilla Glass Victus.

 

Nismo baš sigurni od kakvih materijala je napravljen ostatak tela telefona, ali logična pretpostavka bio bi metalni srednji okvir i Gorilla Glass staklena poleđina. Još jedna nedavna glasina pominje IP68 sertifikat. Telo ima dimenzije 148 x 68,5 x 8,9 mm, a težina je 169 grama. To uključuje bateriju od 4.000 mAh, sposobnu za punjenje do 30W.

Asus Zenfone 8 specs surface in full, detailing all of the hardware

Takođe smešten u prilično kompaktnom kućištu - postavka stereo zvučnika, kao i 3.5 mm audio priključak, sa Hi-Fi audio izlazom, na tipičan Asusov način. Izgleda da na Zenfone 8 postoje i tri mikrofona, iskorišćena za OZO audio snimanje. Možemo očekivati prilično solidne performanse snimanja video zapisa od glavne 64MP IMX686 kamere, kao i od ultraširokog sočiva od 12MP. Očigledno je da video snimanje može da dostigne i 8K, uz mogućnost usporenog snimanja od 4K @ 120fps. Kao što smo već videli iz rendera, Zenfone 8 ima samo dve zadnje kamere, obe opremljene EIS uz autofokus se na ultraširokoj kameri, tako da se može koristiti i kao makro kamera.



Na kraju, pomenuti su i neki drugi detalji, poput podrške za Bluetooth 5.2 i Wi-Fi 6, zahvaljujući Snapdragon 888 čipsetu. Takođe, 5G i FM radio prijemnik. Nije loše za kompaktni flagship.

Još nema reči o cenama, ali opet, događaj najave je ionako pred vratima, tako da nećemo morati da dugo čekamo.