Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Punite telefon pomoću vibracije!

Punite telefon pomoću vibracije!

Uskoro ćete vaš telefon puniti pevajući omiljenu pesmu ili slušajući radio! Naučnici su izumeli revolucionarni način punjenja, a vi u daljem tekstu pročitajte kako.

>> Kako oporaviti bateriju na Android telefonu ili tabletu? <<

>> Kako sačuvati bateriju na Android uređaju!? <<



>> Kako sačuvati bateriju na telefonima koji koriste AMOLED ekrane!? <<

Istraživači Queen Mary University iz Londona su pronašli način da napune telefon pomoću vibracija koje nas okružuju svakodnevno. Trenutno postoje bežični punjači koji vaš telefon može puniti bez kabla dok stoji na stanici koja šalje električnu energiju preko bakarnog namotaja. Međutim ovaj način vam ne omogućava punjenje u pokretu i bez stanice koja emituje energiju, što otežava rad na uređaju i oduzima vreme. Baš tu se razlikuje ovaj način punjenja. Nanogenerator omogućava da telefon punite gde god da se nalazite. Punićete telefon sve dok postoje vibracije pa makar i lagana muzika koju slušate u pozadini dok se opuštate

>> Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona? (VIDEO) <<

>> Kako popraviti telefon koji neće da se puni? <<

>> Evo šta da uradite da bi ste imali iPhone koji se puni bežično! <<

Bez stanice koja emituje električnu energiju i bez kabla, moćićete da napunite telefon gde god da se nalazite jer "stanica" je vaše okruženje! Ova tehnologija je veoma pristupačna i ne zahteva veliko ulaganje u razvoj ove tehnologije. U saradnji sa Nokia kompanijom razvijen je prototim koji je uspeo da emituje 5 volti elekrtične energije što je jednako punjenju preko USB-a. Ne očekuje se da će skorije biti patentirano jer je još u razvoju. Ovo je svakako veliki korak pri unapređenju postojećih baterija i punjenju baterija.



>> Bežični punjač Nokia DT 903 će vas oduševiti! <<

>> Punjač koji puni bateriju za svega dva minuta! (VIDEO) <<

>> Napunite bateriju za 5 minuta!? <<