Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sa Huawei telefonima, vaši podaci su bezbedni!

Sa Huawei telefonima, vaši podaci su bezbedni!

Huawei telefoni se mogu pohvaliti time da su jedni od najbezbednijih na tržištu! 

Sigurnost pametnog telefona i podataka koje uskladištimo na njemu obično je manja kada je sezona odmora u toku. Međutim, kompanija Huawei na tržište je donela modele P9 i P9 Lite, pametne telefone koji pomažu korisnicima da sačuvaju sigurnost podataka i tokom leta.

Huawei je svoje najnovije modele opremio rešenjem koje će učiniti pametni telefon sigurnijim. Telefon je zaštićen jedinstvenim otiskom prsta, a zahvaljujući čitaču otiska prsta proces otključavanja je lak i brz. Čitač se nalazi na poleđini telefona i dovoljno je da korisnik dotakne čitač kako bi se displej otključao, a telefon bio spreman za korišćenje. Čak je i proces početnog podešavanja čitača otiska prsta lak za razumevanje. Možemo podesiti pet različitih otisaka prstiju dok čitav proces traje kraće od 30 sekundi.



Važno je istaći da je čitač otiska prsta Huawei pametnih telefona potpuno siguran zahvaljujući primeni napredne ARM TrustZone tehnologije.

Osim toga, čitač otiska prsta može biti korišćen za fotografisanje, odgovaranje na pozive, prekidanje alarma i pregledanje galerije fotografija. Takođe, pomeranjem prsta na dole možete otvoriti, na primer, meni.

Leto je godišnje doba kada pametni telefon zamenjuje kameru. Kvalitet fotografija snimljenih modelima Huawei P9 i Huawei P9 Lite toliko je dobar da fotoaparat ovog leta možete zaboraviti kući. Zapravo, činjenica da možemo fotografisati pametnim telefonom znači veću sigurnost. Ukoliko dođe do gubitka telefona, pristup kopijama fotografija i videa biće omogućen na cloud-u. Huawei pametni telefoni opremljeni su Google Photos aplikacijom koja automatski i besplatno šalje sve fotografije na cloud.

Android operativni sistem u Huawei pametnim telefonima nudi nekoliko drugih servisa koji omogućavaju zaštitu pametnog telefona i podataka skladištenih u njemu. Ako dođe do gubitka telefona, ali se nadamo da ćemo ga dobiti nazad, možemo se ulogovati na android.com/devicemanager website. Ovaj servis nam nudi tri jednostavne opcije koje mogu pomoći korisnicima da prate telefon ili osiguraju podatke. Pre svega, telefon je lociran na mapi, a postoji i opcija daljinskog pozivanja. Ako sistem ne uspe da locira telefon otvorena je mogućnost promene šifre za zaključavanje ekrana. Osim toga, ukoliko telefon sadrži podatke koji ne bi trebalo da dospeju u pogrešne ruke preko Internet pretraživača možemo ih obrisati sa izgubljenog ili ukradenog telefona. Sve do sada, ovakvi servisi bili su dostupni samo velikim korporativnim klijentima, a sada svaki vlasnik Huawei pametnog telefona može da ih koristi besplatno.



Huawei P9 i P9 LIte su pametni telefoni koji nude veliki nivo sigurnosti podataka korisnika, a danas u doba društvenih mreža i mobilnog bankarstva, sigurnost je imperativ ne samo poslovnim klijentima već svakom od nas, pogotovo za vreme odmora.