Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sada možete da “bacate čini” pomoću svog Android telefona?!

Sada možete da “bacate čini” pomoću svog Android telefona?!

Uz pomoć Google Now aplikacije i određenih fraza iz Harry Potter filma, korisnici Android telefona mogu da “bacaju čini!” Evo na šta se tačno misli…

Ako ste ikada zaželeli da neke fraze iz serijala Harry Potter budu iskorišćene u realnom životu, onda vam je Google tu želju ispunio! To praktično znači da je Android telefon vaš čarobni štapić, a da ste vi čarobnjak sve dok znate kako se neke čini bacaju!

 



Naime, Google je nedavno na svom blogu objavio da su u saradnji sa ljudima koji stoje iza “Fantastic Beats and Where to Find Them” filma uspeli da kreiraju komande koje će se aktivirati izgovaranjem određenih fraza tj. čini.

Izgovarajući “OK Google” pa onda “Lumos”, LED blic na telefonu će biti aktiviran. Za isključivanje LED blica je potrebno reći samo “Nox”. Postoji i komanda za utišavanje telefona, tačnije potrebno je izgovoriti čini “Silencio”.

Ovo je veoma zanimljivo jer u Harry Potter filmu postoji scena gde jedan od likova izgovara “Lumos” kako bi se njegov čarobni štapić pretvorio u baklju tj. lampu. Isto tako se u filmu  pominju i čini “Silencio” koja navodno utišava ljude.

Ovo nije sve jer je Google u okviru Google Street View servisa dodao par opcija koje su inspirisane “Fantastic Beast” filmom. Korisnici pomenute aplikacije mogu da se prošetaju ulicama iz ovog filma koje su napravljene tako da oslikaju njihovo realno stanje iz 1920 godine, gde je zapravo i radnja filma smeštena. Isto tako, nova Google Allo aplikacija bi uskoro trebalo da dobije Fantastic Beast stikere, a od novembra meseca korisnici Daydream-a mogu da istražuju svet i likove iz samog filma koji će se u bioskopima pojaviti od 18. novembra.