Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sada uz pomoć ove opreme za telefon možete da zavirite na najnepristupačnija mesta koja vas okružuju!

Sada uz pomoć ove opreme za telefon možete da zavirite na najnepristupačnija mesta koja vas okružuju!

Niste verovali da ćete moći komotno da zavirite u bilo koju rupicu iza koje se krije nešto što kopa vašu maštu? Da, da... To je itekako moguće, a pritom ne morate da se smanjeite ili platite profesionalce da to urade za vas! Evo o čemu se radi...

Da li ste se nakada zapitali šta sve možete prikačiti na svoj pametni telefon? Niste? A zašto to? Android platforma je izuzetno razvijen operativni sistem koji parira pojedinim vodećim sistemima koji se nalaze na računarima. Shodno tome nije ni čudo što iz godine u godinu sve više i više toga možemo da uradimo pomoću naših telefona.

 



To koliko Android napreduje brzo i koliko je dobro prihaćen govori činjenica da ga sada možete komotno instalirati na vašem Deskotp ili LapTop računaru. O tome smo pisali nedavno, čak smo napravili i detaljno uputstvo koje svima može pomoći oko instalacije Remix OS (Android 5.1 LolliPop) na svoj računar.

>> Kako instalirati Android 5.1.1 LolliPop na Windows, Linux ili Mac uređaju? <<

No, danas želimo da vas upoznamo sa jednim zanimljivim proizvoidom koji možete iskoristiti u razne svrhe. Naime, radi se o endoskopu za Android uređaj. Pomoću njega možete zaviriti gotovo bilo gde. Za one koji nisu upućeni šta znači endoskop, pojasnićemo. U pitanju je minijaturna kamera koja oko svog objektiva ima nekoliko LED lampica. Ta kamera ima dugačak kabal koji korisnicima omogućava da spuste što dublje kameru i zavire tamo gde inače nikada ne bi mogli.

Endoskop je otporan na vodu i u mogućnosti je da napravi video snimak rezolucije 640*480 sa @30fps. Čak možete da hvatate brze fotografije uz ručno podešavanej inteziteta osveljenja putem LED lampica.

Ovaj endoskop je izuzetan za zantalije, pogotovu vodoinstalatore koji često rešavaju problem zapušenih cevi. Naravno, budući da je kamera vodootporna, ne postoji rizik da se ona tek tako pokvari.



Cena endoskopa za koji se može povezati sa Android uređajem se kreće od 10€, pa naviše. Evo koje mi preporučujemo:

>> 3.5 mm Endoscope, Whater Resistant, 480p, 1.3 MPx <<

>> 3.5 mm Endoscope, IP66 Whaterproof, Long cable <<