Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung Galaxy 21 telefoni mogu da otključaju automobil!

Samsung Galaxy 21 telefoni mogu da otključaju automobil!

Galaxy S21+ i Galaxy S21 Ultra teleofoni imaju tu mogućnost da otključaju automobil, a to je trenutno dostupno u Južnoj Koreji.


Manje poznato je to da Galaxy S21 serija telefona dolazi sa “UWB-om” tj. ultra-wideband čipom. Ovaj čip omogućava telefonu razne stvari, pre svega praćenje nekih predmeta i brz prenos podataka pri kratkoj razdaljini.

 



Na početku ove godine, Samsung je obećao svojim korisnicima da će im omogućiti da otključaju svoje automobile direktno na Galaxy S21+ ili Galaxy S21 Ultra telefonu koristeći NFC tehnologiju u kombinaciji sa UWB-om.

U Južnoj Koreji su vlasnici Galaxy S21+ i Galaxy S21 Ultra modela već dobili ovu mogućnost putem oktobarske sigurnosne nadogradnje Android-a. Za sada nemamo informaciju koji će modeli automobila biti podržani, ali smo sigurni da će uskoro pojaviti lista kompatabilnih autmobila. Neki nagoveštaji su da će OEM proizvođači kao što su Audi, BMW, Ford i Genesis biti na listi kompatabilnih automobila.

Sve u svemu, korisnici koji budu imali podržani automobil treba podese “digitalni ključ” u okviru “Samsung Pass” aplikacije. Kada korisnici postave digitalni ključ, otključavanje automobila će se vršiti jednostavnim skeniranjem otiska prsta na telefonu. Ono što je super je što će korisnici moći da podele “digitalni ključ” sa prijateljima koji imaju Samsung podržani telefon tj. UWB čip. Takođe, UWB tehnologija će omogućiti korisnicima da lakše pronađu automobil na parkingu.

Samsung obično ovakve inovacije prvo testira u Južnoj Koreji pre nego što se one pojave u Evropi i Americi. Shodno tome, očekujemo da će ostatak sveta vrlo brzo dobiti ovu mogućnost.