Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung Galaxy Note 8 možda neće imati čitač otiska prstiju ispod ekrana!

Samsung Galaxy Note 8 možda neće imati čitač otiska prstiju ispod ekrana!

Iako se u početku spekulisalo da hoće, Galaxy Note 8 ipak neće imati čitač otiska prstiju koji je implementiran u okviru ekrana…

Samsung je ove godine uspeo da oduševi celu planetu lansirajući telefon koji gotovo da nema ivice oko ekrana. Galaxy S8 je ove godine stvarno napravio razliku sa svojim “infinity” ekranom, a nagađalo se da će njihov sledeći Galaxy Note telefon imati čitač otiska prstiju u okviru samog ekrana!

 



Galaxy S8 je razočarao mnoge kada je reč o čitaču otiska prstiju jer je on smešten na potpuno neprirodnom mestu… Čak se ispostavilo da je skener mrežnjače oka nije tako pouzdan, što je dodatno razočaralo sve kojima je privatnost i sigurnost podataka bitna stvar!

Shodno tome, svi se nadaju da će novi Galaxy Note 8 doći sa rešenjem koje će biti inovativno. Samsung je ustvari za Galaxy S8 trebalo da iskoristi novi čitač otiska prstiju FS9100 koji je razvio Synaptic, a koji se može implementirati u okviru samog ekrana. Međutim to se nije dogodilo verovatno zbog toga što sam čitač nije bio na vreme lansiran.

Svi govore o tome kako bi upravo Galaxy Note 8 mogao biti pionir kada je ta nova tehnologija čitača otiska prstiju u pitanju. To će Samsung-u odrešiti ruke kada što se dizajna tiče i omogućiti im da dodatno usavrše već sjajan dizajn nihovih premium telefona.

Međutim, prema poslednjim nagoveštajima koje smo dobili od strane Naver-a iz Južne Koreje, Galaxy Note 8 će najverovatnije propustiti novi čitač otiska prstiju. Čak je Samsung jednom prilikom zvanično izjavio:

“Dali smo sve od sebe da integrišemo novi čitač otiska prstiju u okviru ekrana Galaxy Note 8 telefona, ali smo se na kraju ipak odlučili da to ne uradimo zbog brojnih tehničkih ograničenja koje se tiču sigurnosti.”

Ono što je zanimljivo je to da mnogi tvrde kako je Apple uspeo da prevaziđe sve prepreke i ipak implementira čitač otiska prstiju u svoj nadolazeći iPhone 8. No, videćemo šta će novi iPhone 8 doneti tačno kada se on zvanično predstavi. U svakom slučaju, ono što je sigurno je da će sledeći Galaxy S telefon imati čitač u okviru ekrana.