Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sve o novom Samsung Galaxy S7 telefonu. Pogledajte eksluzivni video iz ruke! (VIDEO)

Sve o novom Samsung Galaxy S7 telefonu. Pogledajte eksluzivni video iz ruke! (VIDEO)

Samsung je najavio svoj novi vodeći telefon za 21. februar koji će biti predstavljen na svetskoj mobilnoj konferenciji u Barseloni 2016. godine tj. na MWC 2016. Bez obzira na tu najavu, mi već skoro sve znamo o Galaxy S7 telefonu.

Skoro sve vezano za telefon je već procurelo. Čak je Samsung kompanija “slučajno” objavila neke informacije vezano za Galaxy S7 telefon, pre zvaničnog predstavljanja. Evo šta smo mi uspeli da saznamo o Galaxy S7 telefonu i kakav će on biti. Ovo su informacije najbliže istini.

Naziv

Novi vodeći telefon će po svemu sudeći imati dve verzije, kao i ranije. Glavna, standardna verzija će nositi naziv Samsung Galaxy S7 iako to nije zvanično najavljeno. Prema procurelim informacijama, postojaće i Galaxy S7 Edge varijanta što je u suštini nastavak prakse od prošle godine.



Standardna verzija Galaxy S7 telefona će imati malo manji ekran, dijagonale 5.2 inča, dok će Galaxy S7 Edge imati ekran dijagonale 5.5 inča.

Dizajn

Što se dizajna tiče, neverovatno podseća na Galaxy S6 generaciju. Ipak, ako detaljnije pogledate telefon, zaključićete da izgleda kao Galaxy Note 5, budući da je na standardnoj verziji Galaxy S7 telefona zadnja staklena maska zakrivljena. Doduše, ne identično kao na Note 5 modelu, ali veoma slično… Takođe sada sa sa prednje strane Galaxy S7 telefona nalazi 2.5D staklo čije su ivice zakrivljene.

I ovaj put, novi vodeći telefon biće napravljen od metala i stakla. Kao i prošlogodišnji modeli, Galaxy S7 će biti magnet za prste. Naravno, to zavisi i od boje za koju se odlučite.



Noviteti

Ovaj put, novi vodeći telefon Samsung kompanije će imati slot za MicroSD karticu. Prošle godine, Samsung obožavatelji su bili poprilično ljuti zato što tada novi Galaxy S6 nije imao slot za MicroSD. Sada, svi će biti ponovo srećni jer će moći da koriste svoje brze MicroSD kartice na svom novom Galaxy S7 telefonu.

>> Samsung Galaxy S6 - Test (VIDEO) <<

Konačno, ovaj put novi vodeći telefon Samsung kompanije će biti vodootporan, a korisnici pritom neće morati da se bore sa čepićima kao na Galaxy S5 modelu. Kako procureli video prikazuje, Galaxy S7 će moći bez problema da se koristi u vlažnim okolnostima. Ostalo nam je da vidimo koji sertifikat će imati kako bismo tačno znali koliko je otporan na vodu tj. na koju dubinu i koliko vremena.



Kako saznajemo, USB Tip C će takođe biti deo novog vodećeg telefona. Sammobile.com nas uverava da je Samsung rešio da od sada koristi nove tip konektore na svojim vodećim telefonima. Ukoliko ne znate šta donosi USB Tip C konektor, na priloženom linku se detaljnije informišite:

>> Šta je USB 3.1 poznat po imenu Tip C! <<



Ekran

Nismo sigurni koliko je ovo tačno, međutim nekoliko velikih tech listova tvrdi da će Galaxy S7 imati ekran koji se osetljiv na dodir. On će biti sličan onome koji ima iPhone 6s i 6s Plus.

Ostaje nam da vidimo kako će Samsung iskoristiti novu tehnologiju kod ekrana. Baš nas zanima kako će 3D Touch ekran funkcionisati kod Galaxy S7 Edge telefona…

Ostalo

Kako bi Samsung doneo nešto novo, ili pak staro ali ne toliko prisutno u svetu Android uređaja, veruje se da će Galaxy S7 imati skener očiju poput onog na ZTE Grand S3 telefonu.

To će uz sva ostala sigurnosna unapređenja, što softverska, što hardverska, korisnicima olakšati da sačuvaju svoju privatnost. Nešto više o skeneru očiju pročitajte na priloženom linku:

>> ZTE Grand S3 je prvi telefon sa EyePrint ID tehnologijom! <<

Baterija

Svi su bili nezadovoljni baterijom na Galaxy S6 telefonu te se sada svi nadaju da će baterija biti unapređena i da će Galaxy S7 moći da izdrži duže nakon jednog punjenja. To će se verovatno i desiti. Kako se šuška, baterija Galaxy S7 telefona će imati 3.000 mAh što je za 400 mAh više od baterije na Galaxy S6 telefonu.

Kamera

Prema specifikaciji koja je procurela sa kineskog društvenog sajta Weibo koje podrazumevaju neke informacije sa benchmark sajta AnTuTu, Galaxy S7 će verovatno imati 12 MPx kameru što je u poređenju sa Galaxy S6 za 4 MPx manje.

To ne znači da će kamera Galaxy S7 telefona biti lošija budući da danas MPx ne određuju kvalitet fotografije.

Mnogi su došli do zaključka da će svi koji poruče Galaxy S7 odmah nakon predstavljanja moći na poklon da dobiju Gear VR.

Gear VR je trenutno kompatabilan samo sa Galaxy S6 modelima i Galaxy Note 5.

Dodaćemo i to da je nedavno procureo video koji prikazuje Galaxy S7 iz ruke. Ekskluzivno pogledajte kako on izgleda: