Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Svo o Samsung Galaxy S21 telefonu! Karakteristike, cena i datum objave...

Svo o Samsung Galaxy S21 telefonu! Karakteristike, cena i datum objave...

Uskoro nam stiže novi Galaxy S21 i već sada imamo neke vrlo bitne informacije o njemu! Saznajte!

Galaxy S serija, uz Galaxy Note seriju, predstavlja najznačajniju liniju telefona Južno Koreanskog giaganta svake godine. Naše pretpostavke o dizajnu, specifikacijama, ceni i datumu objave pričitajte u nastavku teksta.

 



Galaxy S21 će biti najmanji od vodećeg tria kompanije Samsung iz 2021. godine. Preuzeće palicu od Galaxy S20 koji je bio vrlo dobro prihvaćen kada je izašao 2020. godine. Slično kao i njegov prethodnik, Galaxy S21 bit će najjeftiniji od trojke.

To neće značiti da neće imati respektabilne specifikacije. Kao što smo videli u prošlosti, Galaxy S21 će, uz tehnologiju ekrana, najverovatnije podeliti svoj čipset sa ostalim uređajima u svojoj seriji.

Dizajn

Ne očekuje se da će Samsung napraviti značajne promene u dizajnu Galaxy S21. Očekujte istu konstrukciju od metala i stakla za novi vodeći model uz tanje okvire. Takođe može zadržati 2.5D staklo korišćeno za Galaxy S20 što je omogućilo suptilniju zakrivljenost ekrana. Telefon će najverovatnije biti otporan na vodu i prašinu (IP68), ali možda neće imati 3,5 mm priključak za slušalice.

Specifikacije

Samsung će verovatno koristiti isti čip u sva tri modela Galaxy S21. Nedavni izveštaji sugerišu da će se vlastiti Exynos 1000 čip koristiti na svim tržištima, dok se očekuje da će se na nekoliko odabranih sporučivati ​​s najnovijim Qualcomm procesorom, Snapdragon 875.



Ekran

Galaxy S21 može zadržati 6,2-inčni QHD + AMOLED Infinity-O displej rezolucije  3200 × 1440 piksela svog prethodnika ili bi se Samsung mogao odlučiti da veličinu neznatno poveća. Takođe može imati podršku za dinamičku brzinu osvježavanja od 120 Hz i senzor otiska prsta na ekranu.

Kamera

Samsung je uvek predstavljao nova poboljšanja kamere sa svojom Galaxy S serijom, tako da možemo očekivati ​​da će Galaxy S21 imati naprednije kamere u odnosu na svog prethodnika.



Softver i nove funkcije

Galaxy S21 će verovatno biti među prvim pametnim telefonima iz Samsunga koji se isporučuju s Androidom 11, pored One UI 3.0. Nova iteracija One korisničkog interfejsa doneće puno novih karakteristika.

Datum izlaska i cena

Kako je Galaxy S20 predstavljen u februaru 2020. godine, možemo očekivati ​​da će Galaxy S21 biti najavljen otprilike u isto vreme u februaru 2021. Cene za Galaxy S20 počinjale su od 999 dolara, što bi mogao biti slučaj i za njegovog naslednika.