Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Telegram pokreće grupne video pozive tokom maja!

Telegram pokreće grupne video pozive tokom maja!

Telegram planira pokretanje usluge grupnog video poziva tokom maja meseca ove godine. Pogledajte šta da očekujete.

Telegram, platforma za razmenu poruka postala je jedna od najrazvijenijih tržištu. Glavna ažuriranja i više nego pažljive funkcije čine ga jednim od najčešće korišćenih alata trenutno. 

 



Pre nekoliko dana najavili su dolazak dve veb aplikacije kojima se može pristupiti iz bilo kog pregledača: bez instaliranja i sa modernim dizajnom koji je pokupio pohvale među korisnicima. 

Pre nekoliko sati, tvorac Telegrama najavio je dolazak grupnih video poziva u aplikaciju sa sjajnim dodanim funkcijama, kao što su mogućnost deljenja ekrana, ukidanje šuma i još mnogo toga, čime aplikacija konkuriše drugim velikanima u ovoj branši, poput Zoom-a.

>> Šta je "Zoom Boom"? <<

Grupni video pozivi bogati funkcijama

“Kad smo kod video poziva, u maju ćemo dodati video dimenziju našim glasovnim ćaskanjima, čineći Telegram moćnom platformom za grupne video pozive. Deljenje ekrana, šifrovanje, uklanjanje šuma, podrška za računare i tablete: sve što možete očekivati od modernog alata za video konferencije, ali sa korisničkim interfejsom, brzinom i šifrovanjem na nivou Telegrama. budite u toku!”

Ovo je izjavu koju je na svom kanalu poslao direktor i kreator Telegrama Pavel Durov . U njemu možete videti službenu najavu grupnih video poziva koji dolaze na Telegram u maju. Iako je najava da se na funkciji radilo stara već od pre nekoliko meseci, već pouzdano možemo da znamo da će ovaj novi alat stići u aplikaciju narednih nedelja.



Kao što smo videli u video zapisu na njegovom kanalu, možemo videti kako su grupni video pozivi povezani sa glasovnim kanalima, održavajući vrlo sličan interfejs. Postoje različiti načini vizualizacije poziva i mi možemo odabrati kamere koje želimo da prikažemo u zavisnosti od korisnika kojeg želimo da imamo na ekranu.

Durov je takođe najavio da će grupni video pozivi imati sjajne mogućnosti za orijentaciju aplikacije u profesionalnijem pravcu. Biće moguće podeliti ekran, moći će da se otkaže šum tokom razgovora, a biće kompatibilan i sa mobilnim i sa desktop opcijama. Pored toga, takođe nas je uverio da se priprema adaptacija funkcije za veb platforme pokrenute pre nekoliko nedelja.

>> Kako preuzeti, podesiti i koristiti Telegram aplikaciju? <<