Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Twitter će uskoro dozvoliti uklanjanje pratioca bez obaveze blokiranja!

Twitter će uskoro dozvoliti uklanjanje pratioca bez obaveze blokiranja!

Spremaju se nove funkcije koje će Twitter-ašima omogućiti da evikasnije sačuvaju svoju privatnost. Neki krajnji rezultat bi trebalo da bude veće angažovanje onih tihih članova ove društvene mreže.

Postoje nagoveštaji da Twitter trenutno radi na nekim novim sigurnosnim opcijama koje bi trebalo da poboljšaju privatnost korisnika. Korisnici bi pomoću tih novih funkcija trebalo lakše da kontrolišu svoje prisustvo na Twitter mreži i tako dodatno sačuvaju svoju privatnost. 

 



Prema pisanju Bloomberg-a, Twitter razmišlja da uvede nekoliko funkcija koje korisnicima mogu biti od značajne koristi kada je reč o anonimnom korišćenju svog naloga. Jedna od tih funkcija bi trebalo da omogući sakrivanje starih tweet-ova od ostalih korisnika. Dakle, biće moguće da podesite nakon kojeg vremen, 30, 60 ili 90 dana, će se neki vaši tweet-ovi sakriti tj. postati vidljivi samo vama, ali ne i ostalim članovima Twitter mreže.

Ovo može biti vrlo korisno budući da na Twitter mreži vlada ta kultura “kopanja” po tuđim nalozima. Na ovaj način korisnici sebe mogu poštedeti neprijatnih situacija.

Takođe, razmišlja se o tome da se omogući pojedinačno brisanje pratioca. To ranije nije bilo moguće bez blokiranja tih pratioca, a ako ove opcije uskoro budu lansirane, to će se promeniti i svi ćemo moći da uklonimo nekog pratioca, a da pritom ne moramo da ga prvo blokiramo.

>> Kako privremeno deaktivirati ili izbrisati Twitter nalog? <<

>> Kako promeniti lozinku na Twitter-u i uključiti verifikaciju u dva koraka? <<

>> Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka za Twitter? <<



>> Kako ugasiti automatsko puštanje videa na Facebook ili Twitter aplikaciji!? <<

Neke druge funkcije koje su takođe došle u razmatranje su vrlo korisne i mogu značajno unaprediti privatnost korisnika. Na primer, bićete u mogućnosti da podesite ko tačno može da vidi čije ste tweet-ove “lajkovali” tj. čije ste tweet-ove označili da vam se sviđaju. Na ovaj način možete sprečiti da vas neko prati i proučava. Isto tako, moći ćete sebe ili nekog da isključite iz nekog razgovora.

Obzirom da Twiiter okuplja brojne ljude koji svoj identit ne otkriva već ga krije pod raznim nadimcima, ne čudi nas surovo komentarisanje, osuđivanje i uopšte negativna energija koja kruži. Samim tim, onima koji se na toj mreži predstave bez prikrivanja svog identiteta nije lako da se uključe u neki razgovor, a da pritom ne navuku nekog ko će im svojom negativnom energijom pokvariti celokupno korisničko iskustvo Twitter mreže.

Ove funkcije bi trebalo da olakšaju upravo tim grupama korisnika da se bolje sačuvaju svoju privatnost i bolje definišu sovje prisustvo na mreži. Naravno, krajnji rezultat bi bila povećana aktivnost na mreži upravo te grupe korisnika.



Najnovija informacija koju imamo je da Twitter već pustio nekim korisnicima tu mogućnost brisanja pratioca, bez obaveze blokiranja. Pretpostavljamo da će i ove ostale funkcionalnosti biti puštene na testiranje manjoj grupi korisnika u bliskoj budućnosti.