Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Uskoro Xiaomi telefoni sa čistim Android-om, bez MIUI korisničkog izgleda!

Uskoro Xiaomi telefoni sa čistim Android-om, bez MIUI korisničkog izgleda!

Xiaomi će lansirati novi telefon sa Android 8 Oreo operativnim sistem koji neće biti presvučen MIUI korisničkim izgledom, što je inače do sada bila praksa. Više o svemu pročitajte u daljem tekstu.

Xiaomi ima reputaciju kompanije koja pravi jako kvalitetne telefone, sa odličnim karakteristikama i nižih cena u odnosu na konkurenciju. Istu ovu formulu su pokušale da primene i Lenovo, LeEco i Motorola kompanije, ali im nije pošlo za rukom toliko da dosegnu trenutni status Xiaomi telefona: kvalitetno i jeftino.

 



No, veliki broj ljudi se ne odluči za Xiaomi uređaj samo iz jednog razloga: zbog teško prevučenog Android-a MIUI korisničkim izgledom. On je u suštini odlično optimiziran te sve radi sasvim pristojno, ali nije tajna da bi Xiaomi telefoni radi znatno bolje kada bi ih pokretao čist Android operativni sistem.

Ako se glasinama može verovati, kineski proizvođač telefona planira da se reši tog problema lansirajući potpuno novu seriju telefona u okviru Google-ovog Android “One” programa. Ako se sećate, ovaj program je ranije već bio realizovan gde su korisnici tžišta u razvoju, poput Indijskog, imali prilike da sebi priušte povoljan, a brz telefon koji će od strane Google-a redovno dobijati nadogradnje i zakrpe. Prosto rečeno, Google je preuzeo odgovornost za softver, a proizvođač telefona za samu izradu uređaja.

“Šuška” se da Xiaomi da najavi potpuno novi telefon, u okviru nove serije, a koji će se zvati Xiaomi A1. Upravo taj uređaj bi trebalo da bude uključen u “Android One” program, što znači da će ga pokretati potpuno čist Android operativni sistem. Naravno, pretpostavlja se da ćo biti prvi  budžetni Android 8 Oreo telefon ove godine.

Xiaomi je čak i objavio novi tizer na Twitter društvenoj mrežu u kojem se jasno vidi da najavljuju novi “dual-camera” telefon. Međutim, u opisu posta je hashtag-ovana reč “Flagship” kontradiktorno glasinama za novi budžetni Android One uređaj.

 

Sve ove glasine o Xiaomi telefonu koji će ići sa čistim Android operativnim sistemom tj. bez MIUI korisničkog izgleda su se pojavile prošle nedelje na indožanskom sajtu “Krispitech”. Sajt tvrdi da Xiaomi radi sa Google kompanijom u cilju razvoja novog “Android One” uređaja. Glasina o uređaju je takođe zapažena i u POSTEL-u što je ustvari indonežanski FCC. Shodno tome, male su šanse da se glasine ne obistine.

Doduše, pojavile su se razne fotografije nepoznatog uređaja za koji se smatra da je novi Mi Mix 2 telefon.U početku se verovalo da je upravo to Xioami A1, ali to se brlo brzo promenilo jer se na fotografija može zapaziti MIUI korisnički izgled na misterioznom uređaju.



Veruje se da će novi Xioami A1 imati sledeće karakteristike:

- Snapdragon 625

- 4 GB RAM



- 64 GB ROM

- 5 MPx prednja kamera

- 2x 12 MPx zadnja kamera

- 5.5 inča ekran

- 3080 mAh baterija

Cena ne bi trbalo da bude viša od 250$ jer se uređaj u tom slučaju ne bi smatrao budžetnim. Uglavnom, sve ovo o čemu smo danas pisali će biti ili potrđeno ili poništeno u utorak, 5. septembra, kada će Xioami održati globalno predstavljanje novog uređaja.